Sport

Horia Tecău și Juls Rojer joacă într-o veritabilă grupă de foc la Turneul Campionilor 2019

Publicat: 09 nov. 2019

Horia Tecău va evolua începând de luni la Turneul Campionilor 2019, într-o grupă ce împrumută numele fostului său partener de dublu, Max Mirnîi, alături de care a câștigat trei trofee în carieră.

Perechea româno-olandeză formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer a fost repartizată la tragerea la sorți în grupa celui mai puternic cuplu al momentului, Cabal/Farah. Cei doi columbieni au câștigat ultimele două titluri de Mare șlem disputate, țintind acum primul succes la ATP Finals, dar având numărul unu asigurat pentru finalul de an.
Tabloul de dublu de la Turneul Campionilor este, indiscutabil, unul dezechilibrat. Toate cele trei perechi care au câștigat titluri de Mare șlem în 2019 au ajuns în aceeași grupă. Tecău și Roger sunt singurii fără titlu de Grand Slam pe 2019 în Grupa Mirnîi, însă ei sunt singura pereche cu un trofeu ATP Finals în palmares dintre toate cele opt perechi calificate. „RoTec” triumfa la Turneul Campionilor în 2015, în finală cu Mergea și Bopanna.

Germania a obținut o victorie surprinzătoare la Roland Garros

Francezii Pierre Hugues Herbert și Nicolas Mahut au deschis sezonul cu titlu la Australian Open, completându-și setul de trofee câștigate în carieră în cele patru Grand Slam-uri.
Germania a obținut apoi o victorie surprinzătoare la Roland Garros, prin Kevin Krawietz și Andreas Mies (27 ani/29 ani). Mies și-a făcut debutul în turneele de Mare șlem în 2018, iar partenerul său – cu un an mai devreme. De altfel, 2019 este primul sezon în care cei doi au acces pe tablourile întrecerilor Masters 1000 de dublu. Până în acest an, nemții înregistraseră victorii doar la nivel Challenger.

Grupa Max Mirnîi

Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Columbia/Columbia)
Kevin Krawietz/Andreas Mies (Germania/Germania)
Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda)
Pierre Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franța/Franța)

În grupa a doua, „Jonas Bjorkman”, a ajuns cuplul care termina anul 2018 pe primul loc în clasamentul mondial, două perechi debutante și o echipă aflată în revenire. Niciuna dintre echipe nu are însă vreun titlu ATP Finals în palmares.

Grupa Jonas Bjorkman

Ivan Dodig / Filip Polasek (Croația / Slovacia)
Raven Klaasen / Michael Venus (Africa de Sud / Noua Zeelandă)
Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia)
Rajeev Ram / Joe Salisbury (Statele Unite / Marea Britanie)

Turneul Campionilor debutează duminică

Turneul Campionilor debutează duminică, 10 noiembrie. Horia și Juls vor intra însă să joace abia luni, de la ora 14:00, împotriva perechii germane Kevin Krawietz/Andreas Mies. Acesta va fi un prim duel direct între cele două perechi. Programul de luni continuă cu o partidă de simplu din Grupa Andre Agassi, dintre Medvedev și Tsitsipas. Luni seară, de la ora 20:00, se joacă celălalt meci din Grupa Max Mirnîi, Cabal/Farah – Krawietz/Mies. Ziua de luni se încheie cu duelul dintre Rafael Nadal și Alexander Zverev. Învingătorii primelor două meciuri din Grupa Max Mirnîi se vor înfrunta miercuri, celălalt meci al zilei urmând să aducă față în față perechile pierzătoare de luni.
Horia Tecău participă pentru a șasea oară în carieră la Turneul Campionilor. Pentru parteneriatul Tecău/Rojer, aceasta este a patra prezență la ATP FInals, după 2014, 2015 și 2017. Tecău a mers la Turneul Campionilor de alte două ori alături de suedezul Robert Lindstedt.
2 titluri au câștigat Tecău și Rojer în 2019, la Madrid și Basel. În total, în această formulă, cei doi au adunat 20 de trofee.loading...

Adauga un comentariu