Magazin

HORROR! Legende urbane din Japonia care te vor ingrozi. Citeste pe riscul tau – FOTO

Publicat: 14 mai 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiecare tara are propriile ei legende, transmise din generatie in generatie. In Japonia exista sapte legende urbane, in care cei mai multi niponi nu indraznesc sa nu creada. Toate au legatura cu lumea supranaturalului. Aceste legende te vor inspaimanta, mai ales daca vei ajunge in Tara Soarelui Rasare. 
1. Teke Teke
Numele se refera la zgomotul produs de coatele acestei creaturi, in timp ce se misca. Potrivit unei povesti vechi, o eleva a cazut pe sinele metroului, fiind taiata in doua. Spiritul ei inca se deplaseaza prin oras, in maini, carand dupa ea o coasa. Ii ataca pe cei neatenti si ii taie in doua, luandu-i cu ea pentru a nu fi singura. O poveste legata de teke teke vorbeste despre un baiat care se ducea acasa. Acesta a vazut o fata frumoasa, in timp ce statea la geam. Cei doi s-au privit si au zambit, insa fata a sarit de la geam, iar baiatul a vazut ca ii lipseste jumatate din corp. Inainte sa poata fugi, baiatul a fost taiat in doua.
 
2. Papusa Okiku
O papusa misterioasa, posedata de spiritul unei fetite, incita curiozitatea japonezilor de zeci de ani. Papusa are 40 de centimetri, este imbracata intr-un kimono frumos, are ochii negri si par care…creste. Papusa a fost botezata dupa numele proprietarei. Din anul 1938, papusa sta la templul Mannenji din orasul Iwamizawa. Calugarii spun ca papusa avea parul scurt, insa acestia au observat ca in timp a crescut. In plus, chiar daca parul este taiat, acesta creste din nou. Se spune ca papusa a fost cumparata de la un targ de un baiat, in anul 1918. Eikichi Suzuki, la acea vreme in varsta de 17 ani, a cumparat papusa cand vizita o expozitie navala Sapporo. Baiatul a cumparat jucaria pentru sora sa, Okiku, in varsta de doi ani. Copila s-a atasat imediat de papusa, insa anul urmator fetita a murit, rapusa de o raceala. Parintii copilei au creat un mic altar, unde au pus papusa, in memoria fetitei, insa la scurt timp au observat ca parul acesteia creste. Speriati, au lasat papusa la templu, iar familia s-a mutat in alt oras. Nici o persoana nu a fost capabila sa expice fenomenul, insa oamenii de stiinta care au analizat papusa spun ca parul acesteia apartine unui copil.
 
3. Aka Manto
Pentru niponi, toaletele din scoli reprezinta cele mai inspaimantatoare locuri. Motivul? Legendele spun ca aceste locuri sunt bantuite de o entitate ciudata. Aka Manto este o fantoma care bantuie toaletele. In timp ce stai in separeu, o voce misterioasa te intreaba ce fel de hartie vrei, rosie sau albastra. Daca spui rosie, te va taia in bucati, pana ce hainele tale se fac rosii in intregime. Daca spui hartie albastra, te va strange de gat pana te invinetesti. Orice tentativa de a pacali entitatea Aka Manto o va face sa te duca in lumea umbrelor. Singura sansa de a scapa este sa ii spui ca nu vrei hartie si va pleca.
 
4. Hitobashira
Hitobashira, cunoscuta si sub numele de stalpul uman, este o forma de sacrificiu ritualic practicat in trecut in Japonia. Oamenii ales pentru a fi sacrificati erau ingropati de vii sub baraje, poduri sau sub fundatiile cladirilor. Sacrificiul urma sa imbuneze zeii, care urmeau sa protejeze constructiile impotriva dezastrelor naturale sau atacurilor inamice. Se crede ca spiritele din Hitobashira s-au transformat in pazinicii constructiilor si alunga spiritele malefice. Cel mai cunoscut caz este legat de Castelul Matsue din prefectura Shimanae. Castelul a fost construit in secolul al XVII-lea, insa ridicarea lui a fost dificila, castelul prabusindu-se de cateva ori. S-a ajuns la concluzia ca era necesara sacrificarea unui om. In acea perioada, in Shimanae avea loc un festival. Constructorii au capturat cea mai frumoasa fata, au dus-o in subsolul cladirii, au ucis-o si au ingropat-o in pereti. Castelul a fost ridicat fara probleme, insa legendele spun ca ori de cate ori o fata frumoasa danseaza langa Matsue, castelul se clatina. Din acest motiv, dansul a fost interzis in zona.
 
5. Iadul lui Tomino
Aceasta poveste populara in Japonia este de fapt un poem, care vorbeste despre Tomino, care moare si ajunge in Iad. Potrivit legendei, daca citesti poemul cu voce tare vei muri. Poemul este scris de Yomota Inuhiko si este inclus in volumul „Inima este ca o piatra ce se rostogoleste”. Poemul a fost inclus in a 27-a colectie Saizo Yaso, in 1919. Nu se stie cum au aparut zvonurile referitoare la acest poem, insa exista numeroase avertismente referitoare la consecintele nefaste pe care le presupune lecturarea strofelor cu voce tare. O persoana a citit poemul in timpul unei emisiuni radiofonice. La jumatate a inceput sa se simta rau si a aruncat cartea. Doua zile mai tarziu a suferit un accident si a ajuns la urgente. Coincidenta sau puterea poemului?
 
6. Gozu (Cap de Vaca)
Gozu este o legenda urbana despre o creatura numita Cap de Vaca. Aparent, povestea este atat de periculoasa, incat orice persoana care o spune sau o citeste moare. Cei care o citesc tremura necontrolat de groaza zile intregi, iar la final mor de frica. Se spune ca un grup de studenti a fost dus intr-o excursie de un profesor, care a vrut sa le spuna o poveste de groaza si a ales-o pe aceasta. Studentii au incercat sa-l opreasca, insa profesorul a continuat sa povesteasca. Politia a gasit autocarul intr-un sant, iar toti pasagerii aveau spume la gura, in transa profunda. Cand s-au trezit, nici unul nu a reusit sa-si aminteasca modul in care au ajuns in sant si nici macar continutul povestii.
 
7. Kushisake Onna
Legenda Kushisake Onna vorbeste despre o femeie cu gura taiata, inalta, care se plimba singura, purtand pe fata o masca. Femeia opreste pe strada in special copii si ii intreaba daca e draguta. Daca raspunsul este negativ, femeia scoate o foarfeca si ii taie capul celui care face imprudenta sa o jigneasca. Daca ii spui ca este draguta isi va da jos masca si te va intreba din nou. Daca ii spui nu, te va taia in doua. Daca ii spui da iti va taia gura de la un capat la altul. Este imposibil sa fugi de ea pentru ca iti va iesi mereu in fata. Potrivit unor dosare ale politiei, in anul 1970 o femeie a fost ucisa de o masina, in timp ce fugarea mai multi copii pe strada. Cand oamenii legii au ajuns la locul accidentului au vazut ca femeia avea gura sfasiata, de la o ureche la alta.
Adauga un comentariu