Business în România

Huawei Technologies a avut o creștere de 564% acaparând piața Apple și Samsung

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Huawei Technologies a avut o creștere de 564 acaparând piața Apple și Samsung
Huawei Technologies a înregistrat o creștere enormă a profitului

Huawei Technologies a înregistrat o creștere uriașă a profitului, iar compania chineză începe să ia mult din piața Apple și Samsung. Creșterea de 564% vine în contextul în care SUA a impus sancțiuni Chinei.

Huawei a dat în judecată România după scandalul implementării tehnologiei 5G. Statele Unite au exercitat presiuni asupra aliaților săi, inclusiv România, pentru a exclude Huawei din rețelele 5G, din motive de securitate cibernetică. Se suspectează că Beijingul ar putea utiliza produsele Huawei pentru a spiona comunicațiile și traficul de date.

Huawei Technologies a avut o creștere de 564% acaparând piața Apple și Samsung

Conform raportului emis de Bloomberg, perioada ianuarie-martie 2024 a reprezentat al patrulea trimestru consecutiv de creștere a profitului pentru Huawei Technologies Co., semnificând astfel o consolidare a poziției companiei chineze de tehnologie în ceea ce privește cota de piață, inclusiv în competiție cu Apple Inc. și alte firme producătoare de smartphone-uri.

Conform unui comunicat de presă publicat în cursul zilei de marți, Huawei a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 19,6 miliarde yuani (echivalentul a 2,7 miliarde dolari), evidențiind o creștere de 564% față de aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, cifra de afaceri a companiei a înregistrat o creștere de 37%, atingând 178,5 miliarde yuani. Totuși, Huawei nu a furnizat detalii privind distribuția vânzărilor pe diviziile sale individuale, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Această creștere impresionantă a profitului net reflectă o revenire semnificativă a Huawei, chiar și în contextul sancțiunilor impuse de Statele Unite. Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare de piață Counterpoint, livrările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 70% în primul trimestru, în special după lansarea unui nou telefon 5G echipat cu un procesor avansat fabricat în China, în ciuda restricțiilor impuse de Statele Unite.

În contrast, se estimează că livrările de iPhone-uri în China au înregistrat o scădere de 19% în primul trimestru, conform analiștilor de la Counterpoint.

Huawei Technologies implicată în numeroase scandaluri internaționale

Huawei Technologies este o companie din China care a fost implicată în numeroase scandaluri internaționale. Gigantul chinez a fost acuzat de nenumărate ori, în contextul războiului economic dintre SUA și China de faptul că permite guvernului de la Beijing să spioneze milioane de americani creând o breșă de securitate în telefoanele produse de aceștia.

Scandalul a culminat în așa mod încât Androidului, sistem de operare deținut de compania Google i-a fost interzisă asocierea cu Huawei. În acest context, pe toate telefonale mobile/ tablere, compania și-a implementat accesul la propriul magazin de aplicații în detrimentul Google Play. Războiul comercial a fost extins și în țările care au un parteneriat strategic cu SUA, inclusiv România. HUAWEI TECHNOLOGIES SRL a fost înființată în România în 2007. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei cu un profit net de aproximativ 59 milioane de lei. Huawei a înregistrat datorii de peste 120 de milioane de lei și a avut un număr de 682 de angajați.

În acest context în care Huawei Technologies are o creștere de 564%, luând fața companiilor precum Samsung sau Apple, este foarte interesant cum o să evolueze piața de profil mondială.

Comentarii
Adauga un comentariu