Local

I-au spart mașina și i-au luat banii și cardurile! Au făcut cumpărături, apoi i-au pus cardurile la loc, în autoturism! Cei doi suspecți sperau ca proprietarul să nu observe că a fost jefuit!

Publicat: 28 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
I-au spart mașina și i-au luat banii și cardurile Au făcut cumpărături apoi i-au pus cardurile la loc în autoturism Cei doi suspecți sperau ca proprietarul să nu observe că a fost jefuit
Judecătorii l-au arestat preventiv pe ieșeanul acuzat că a utilizat nelegal cardul bancar

Un individ a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii ieșeni au luat decizia în cazul lui Edison Gheorghe, sub acuzațiile de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Procurorii spun că individul, împreună cu un amic de 19 ani, ar fi folosit cardul obținut fraudulos pentru a face cumpărături de câteva sute de lei

Un ieșean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistrați. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de anchetatori.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Ia față de inculpatul Edison Gheorghe, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Edison Gheorghe. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoare”, au precizat magistrații ieșeni.

Edison Gheorghe vrea să fie lăsat în libertate de judecătorii ieșeni

Decizia magistraților din cadrul Tribunalului Iași nu este definitivă. De altfel, Edison Gheorghe a și contestat deja hotărârea luată în cazul lui de judecători.
Acum, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să decidă, în aceste zile, ce se va întâmpla în continuare cu individul suspectat de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Așadar, ieșeanul vrea să fie cercetat în stare de libertate.

Acuzațiile aduse de procurori în cazul ieșeanului

Edison Gheorghe a intrat, în urmă cu câteva zile, în atenția anchetatorilor. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au menționat că individul de 18 ani, alături de un alt tânăr de 19 ani, ar fi spart mașina unui bărbat.

„Un bărbat a sesizat faptul că persoane necunoscute au spart geamul din dreapta-față al autoturismului său, care era lăsat într-o parcare din municipiul Iași. Din mașină au fost sustrași 150 de lei, bani găsiți într-un portofel. De asemenea, au fost sustrase două carduri bancare cu care ar fi fost efectuate nouă tranzacții, în valoare de 700 de lei. După care, cardurile ar fi fost puse înapoi în autovehicul. După efectuarea cercetărilor de către agenții din cadrul Secției II de Poliție, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18, respectiv 19 ani”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Potrivit acesteia, în urma probatoriului administrat în cauză, tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, el a fost dus în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea, dispunând arestarea lui Edison Gheorghe. Oamenii legii au adăugat că cercetările continuă atît în privința lui Edison Gheorghe, cât și în ceea ce îl privește pe amicul acestuia, în vârstă de 19 ani.

Adauga un comentariu