Titlurile zilei

Ia uitați-vă la cele două personaje cu cătușe! Unul este consilier local, iar altul face curse la ocazie. Ambii au alimentat două comune din Iași cu prostituate pe alese. Fetele se vindeau pe 20 de lei și pe „capace de bere” (EXCLUSIV)

Publicat: 13 nov. 2021
Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc au fost arestați preventiv pentru 30 de zile
Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc, alături de polițiști, când au fost prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Caz incredibil, într-o comună din Iași. Un consilier local și un prieten de-al acestuia au ajuns să se transforme în veritabili proxeneți, asta după ce au convins mai multe tinere să-și vândă trupul pentru bani. Zilele trecute, oamenii legii au intrat peste cei doi bărbați și i-au reținut pentru 24 de ore. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul lunii iulie 2021, cei doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel de foloase

Două comune din Iași fierb după ce „mascații” au descins în locuințele a doi bărbați. Povestea începe pe data de 11 noiembrie 2021 în comunele Țibana și Țibănești, unde „mascații” au descins în casele a doi suspecți de proxenetism. Ciudat este faptul că unul dintre bărbați, de 66 de ani, este consilier local.

„Pe data de 11 noiembrie 2021, agenții Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției IV de Poliție Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat 4 percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în cursul lunii iulie 2021, doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel foloase patrimoniale.

În urma perchezițiilor, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost duși la audieri, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în Arestul IPJ Iași. Pe 12 noiembrie 2021, cei doi bărbați reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, fiind arestați pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale. Cercetările continuă”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Consilierul local Gheorghe Stavarache și tovarășul său se ocupau de prostituția din comună

Gheorghe Stavarache este consilier local în comuna ieșeană Țibana. El este cunoscut drept un om gospodar, cu 9 copii și la locul lui. Totuși, aparențele pot fi înșelătoare.

„Noi am auzit că a fost Poliția la el, spuneau că a venit să caute o persoană care ar fi dispărut de prin Vaslui… Eiii, au zis neamurile lui, ca să nu se afle ce-i la mijloc! Au venit cu duba «mascații» la el și l-au luat. Cică ar fi luat niște fete de prin sate, cu unu’, «Pițu’», de la Țibana. Nu știu ce-a făcut cu fetele, le-a dat «la produs», ceva de genul ăsta…”, a spus un localnic. Reporterii „BZI” au încercat ieri să ia legătura cu primarul comunei Țibănești, însă acesta nu a fost de găsit.

Consilierul local Gheorghe Stavarache, alături de partenerul său, Ioan Papuc, ar fi racolat mai multe tinere pe care le-ar fi pus să se prostitueze pe diferite sume. Surse din cadrul anchetei au precizat că tinerele care se prostituau pentru cei doi bărbați își vindeau trupul chiar și pentru 20 de lei. De regulă, tinerele care se prostituau pentru cei doi bărbați se perindau dintr-o comună în alta.

„Cine știe ce nenorociți erau cu fetele astea?!… Cică ar fi de prin Țibana, dar nu știm. Spun și eu ce se aude prin sat… Dumnezeu știe! Acum, știți cum este: cu băutura în cap, toți prind curaj! Problema este că se ajunge la alte nenorociri. Săracele fete, cred că mergeau și pe capace de bere”, a completat un localnic. Reporterii „BZI” vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Comentarii
Adauga un comentariu