Local

Iarna îşi intră în drepturi la Iaşi! Utilajele de deszăpezire au ieşit pe Bucium – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iarna îşi intră în drepturi la Iaşi Utilajele de deszăpezire au ieşit pe Bucium - FOTO VIDEO
Primele utilaje de deszăpezire au fost surprinse pe străzile din Bucium

Ziua de miercuri dimineaţa, 8 decembrie 2021, a dat mari bătăi de cap pentru şoferii din Iaşi. Primii fulgi de nea au făcut ravagii, provocând chiar accidente rutiere. În zona Bucium ceaţa şi poleiul au format cozi de maşini, iar traficul rutier a fost îngreunat preț de câteva minute.

Utilajele de deszăpezire au ieşit la stradă pentru a curăţa carosabilul.

Recomandările polițiștilor rutieri pentru șoferi în sezonul rece

Sezonul rece vine, ca în fiecare an, cu o serie de modificări, atât în ceea ce privește condițiile meteorologice, cât și a măsurilor pe care fiecare șofer trebuie să și le ia pentru ca siguranța tuturor să nu fie pusă în pericol.

– Să vă echipați mașinile corespunzător sezonului rece, precum și în funcție de traseele pe care urmează să le parcurgeți, distanța și timpul fiind elemente importante de care trebuie să țineți cont.

– Evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare, folosiți cu precădere frâna de motor!

– Adaptaţi viteza permanent la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă)!

– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

– Nu uitați că distanța necesară pentru frânare în cazul în care anvelopa nu este corespunzătoare este simțitor mai mare, iar siguranța, pe cale de consecință, atât a conducătorului cât și a celorlalți participanți la trafic, poate fi pusă în pericol!

Aproximativ 30 de utilaje de deszăpezire acționează pe drumurile din județul Iași

Pe mai multe artere din județul Iași și nu numai acționează nu mai puțin de 28 de utilaje de deszăpezire și este răspândit circa 120 de tone de antiderapant.

– DN 28 km 0 – 68, Castelul de apă – intrarea în municipiul Iași;
– DN 28 în Municipiul Iași;
– DN 28 km 80 – 141, Iași – Vama Albița;
– DN 24 km 151 – 184, Limită județ Vaslui – Iași;
– DN 24 C km 0 – 44, Vânători – Limită județ Botoșani;
– VODN 28 D km 0 – 13+905, Intersecție DN 28 – Lunca Cetățuii;
– DN 24 km 202 – 219, Iași – Vama Sculeni;
– DN 28 B km 0 – 39, Târgu Frumos – Limită județ Botoșani;
– DN 28 A km 0 – 37+661, Târgu Frumos – Moțca;
– DN 2 km 375 – 383 Moțca – Limită județ Suceava.

Avertizare meteo în mai multe județe

Meteorologii anunţă, pentru intervalul miercuri ora 9.30 – 18.00, ninsori, polei și intensificări ale vântului în 14 județe. În județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.

Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei. În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Județele sub Cod galben sunt Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Adauga un comentariu