Eveniment-Social

Iașul, pe locul I în țară după rata de promovabilitate la Titularizare 2023!

Publicat: 19 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iașul pe locul I în țară după rata de promovabilitate la Titularizare 2023
Rezultatele examenului de Titularizare 2023 au fost publicate ieri,  atât la sediile inspectoratelor şcolare, cât şi pe platforma dedicată concursului

Rezultatele examenului de Titularizare 2023 au fost publicate ieri, atât la sediile inspectoratelor şcolare, cât şi pe platforma dedicată concursului. Iașul ocupă prima poziție la nivel național, procentul notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 56,08 la sută, peste media națională care este de 48 la sută. Doar 11 candidați au luat nota 10

Proba scrisă a avut loc miercuri, pe data de 12 iulie. În urma rezultatelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), județul Iași se află pe prima poziție pe țară, având cel mai mare procent de candidați cu note peste 7.

„Județul Iași se situează pe primul loc din perspectiva procentului candidaţilor care au obţinut note în intervalul 7.00 – 10.00 (57,3 la sută) ṣi pe locul al doilea în ierarhia națională, dacă ne raportăm la numărul notelor maxime, 11 profesori sau aspiranți la profesia didactică obţinând nota 10.00. Felicitări tuturor colegilor merituoṣi şi mult succes în cariera didactică”, a transmis Luciana Antoci, inspector general.

Rezultatele de la Titularizare 2023 au fost publicate

În centrele de evaluare au fost notate 1.332 de lucrări, întrucât 85 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a 4 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar doi candidați au fost eliminați din examen. Procentul notelor între 5 și 7 este de 31 la sută. Astfel, rata de promovabilitate este de 87,08 la sută.

Din promoția curentă, 57,31 la sută dintre candidați au obținut note peste 7, peste media pe țară care este 44,99 la sută, procent superior celui de anul trecut (46,1 la sută) și care plasează județul Iași, din nou, pe prima poziție pe țară. 11 candidați au obținut nota 10, Iașul fiind al doilea județ din țară din perspectiva notelor maxime obținute de candidați.

Mai departe, 736 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 413 de candidați au note între 5 și 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1.423 de candidați din totalul de 1.768 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă.

Când pot fi depuse contestațiile

Contestaţiile referitoare la rezultatele obținute în cadrul probei scrise a Concursului național de Titularizare se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași în conformitate cu termenul prevăzut de calendar: 18 iulie 2023, până la ora 21:00, în scris, la Registratura ISJ Iaşi; 19 iulie 2023, până la ora 12:00, în scris, la Registratura ISJ Iaşi.

Contestațiile pot fi transmise la ISJ Iaşi și prin poştă electronică, la adresa de e-mail [email protected], în data de 18 iulie 2023 şi în data de 19 iulie 2023, până la ora 12:00. În cazul depunerii online a contestaţiei, cererea tip este semnată de candidat, se trimite scanată și însoţită de o copie a actului de identitate la aceeași adresă. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie. Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2023, precum şi programele specifice, sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2023/.

Amintim că, în acest an, doar proba teoretică a fost susţinută la examenul de Titularizare 2023, făcând ca această testare să fie cea mai importantă probă de angajare.

Adauga un comentariu