Economic Local

Iașul trimite la Budapesta unul dintre cele mai frumoase trofee de cerb din țară! Iată unde a fost împușcat exemplarul medaliat cu aur!

Publicat: 04 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iașul trimite la Budapesta unul dintre cele mai frumoase trofee de cerb din țară Iată unde a fost împușcat exemplarul medaliat cu aur
Unul dintre trofeele de cerb expuse la "Expoziția Mondială dedicată Vânătorii", din Budapesta, Ungaria aparține Direcției Silvice Iași. Potrivit directorului Direcției Slvice Iași, Gabriel Doncean, trofeul este acum la Muzeul Cinegetic Posada, din localitatea Comarnic, județul Prahova

Unul dintre trofeele de cerb expuse la „Expoziția Mondială dedicată Vânătorii”, din Budapesta, aparține Direcției Silvice Iași. Coarnele de cerb, trofeu medaliabil cu aur, provin din fondul de vânătoare Bunești, administrat de Direcția Silvică Iași, prin Ocolul Silvic Răducăneni. Momentan, trofeul este expus la Muzeul Cinegetic Posada, din localitatea Comarnic, județul Prahova

La „Expoziția Mondială dedicată Vânătorii”, din Budapesta, Ungaria, ediția 2021, au fost expuse și coarne de cerb care aparțin Direcției Silvice Iași.
Au fost expuse câteva tone de coarne adunate de la asociațiile de vânătoare din țară.

„Expoziția «One with nature- World of Huntingan and Nature Exhibition» a fost organizată, în Budapesta, Ungaria și a fost cea mai mare expoziție din anul 2021, având ca temă natura. În data de 7 octombrie 2021, organizatorii One With Nature 2021 au stabilit evenimentul de celebrare a Zilei României, țara noastră fiind unul dintre statele expozante. Evenimentul s-a desfășurat la standul țării noastre din pavilionul A și s-a bucurat de un public numeros.

Acest stand a fost pregătit și organizat de către Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. Trofeul de cerb expus la acest eveniment provine de la un cerb recoltat în anul 2017 de către personalul silvic din cadrul Ocolului Răducăneni. Acțiunea de recoltare s-a făcut la «selecție», întrucât exemplarul respectiv prezenta o rană profundă la unul din picioare, provenită, probabil, ca urmare a unui duel cu un alt exemplar de cerb”, susține Gabriel Doncean, director al Direcției Silvice Iași.

„Expoziția Mondială dedicată Vânătorii” a acoperit domenii precum vânătoarea, protecția și conservarea naturii, habitatele acvatice, biodiversitatea și utilizarea durabilă a resurselor naturii

De la expoziții de cai și trăsuri, la dresaj de cai și șoimi, drumeții printre ciute, concurs de tras cu arcul sau expoziții de gastronomie, vizitatorii și participanții au putut admira și coarnele de cerb aduse din mai multe locuri din țară, inclusiv din Iași. Trofeul expus la Budapesta provine de pe Fondul Cinegetic nr.47 Bunești, amplasat în mare parte în județul Iași.

„Potrivit fișei de evaluare, trofeul de cerb expus la evenimentul din Budapesta reprezintă un trofeu medaliabil cu aur, masa trofeului uscat fiind de 11,3 kilograme și are punctaj CIC (n.r. – punctajul obținut în urma evaluarii oricărui trofeu de vânat) de 220,63 de puncte. Acest trofeu a fost expus o perioadă în sediul Ocolului Silvic Răducăneni, după care a fost transferat la Cabana de Vânătoare Poieni, administrată de către unitatea noastră prin Ocolul Silvic Lunca Cetățuii. Momentan, trofeul este expus la Muzeul Cinegetic Posada, din localitatea Comarnic, județul Prahova, aflat în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva”, mai spune Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.

Reporterii „BZI” au prezentat, în edițiile anterioare, complexul de creștere a mistreților „Gheorghițoaia”, din comuna Sinești, Iași, unde silvicultorii cresc 100 de mistreți.

Una dintre cele mai vechi pepiniere din Iași este cea din Galata, înființată în anul 1865

Silvicultorii din Iași se ocupă și de puieții plantați în mai multe pepiniere din județul Iași. Reporterii „BZI” au prezentat, în edițiile anterioare, și Pepiniera Silvică Galata, cea mai veche din Iași, de unde ajung în fiecare an, la firme sau la persoane fizice, puieți ornamentali din specii autohtone. Suprafața totală a pepinierei este de 13,2 hectare, iar în fiecare an sunt produși 100.000 de puieți ornamentali. Printre speciile produse în această pepinieră se numără și tuia, ienupăr, chiparos, pin sau molid. În Iași sunt 7 pepiniere, pe o suprafață de 30 de hectare, unde sunt produse peste 2 milioane de puieți, care pot asigura necesarul de puieți pentru împăduriri pentru o suprafață de 400 de hectare.

Adauga un comentariu