Actualitate

Iașul va primi peste 850 de mii de buletine de vot. Ultimele pregătiri pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iașul va primi peste 850 de mii de buletine de vot. Ultimele pregătiri pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale

În cursul zilei de astăzi ar urma să ajungă la Iași sacii cu cele peste 850 de mii de buletine de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Județul Iași va beneficia de 854.746 buletine de vot pe care sunt trecute numele lui Klaus Iohannis și al Vioricăi Dăncilă. În turul unu, la Iași au ajuns peste 858 mii de buletine de vot. Diferența de 4.000 de buletine între cele două tururi este dată de procentul de zece la sută buletine suplimentare alocate Iașului. Cum în turul 1 s-au consumat puțin peste 350 mii de buletine, de această dată s-a decis reducerea fracției de buletine suplimentare.
Pe lângă buletinele de vot, la Iași vor mai ajunge 774.500 autocolante, dar și 3.740 ștampile.

„La cele cinci secții din municipiu unde a fost aglomerație în turul unu vor fi niște schimbări. Vorbim de două secții la Liceul «Negruzzi», de secția de la Universitatea Agronomică, de la Facultatea de Chimie și de cea din Tătărași. Aici, pe lângă persoana care va avea tableta de scanare a buletinelor, va fi prezentă și persoana de rezervă. Biroul Electoral Județean ne va aloca peste zece la sută din rezerva de buletine în aceste secții”, au arătat autoritățile ieșene.

Corturi la Casa Pătrată

Pentru a se evita îmbulzeala, după scrutinul electoral, președinții și locțiitorii secțiilor de votare vor veni în Sala Mare a Prefecturii. Cei cu tabletele vor sta în două corturi în parcarea Prefecturii. Corturile vor fi aduse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Pentru că temperatura aerului va fi una scăzută, corturile respective vor fi încălzite. La nivelul județului Iași vor fi deschise 748 de secții de votare. Sunt cu două mai mult decât la alegerile europarlamentare din luna mai. În municipiul Iași vor fi deschise 247 secții de votare. În municipiul Pașcani vor fi deschise 28 de secții de votare. În orașul Târgu Frumos vor fi deschise șapte secții. În orașul Hârlău vor fi deschise alte opt secții. În orașul Podu Iloaiei vor fi deschise 12 secții de votare.

Adauga un comentariu