Eveniment-Social

Iată cum a reușit directorul unei școli dintr-o comună ieșeană să ridice rata de promovabilitate la Evaluarea Națională de la 30 la sută la 100 la sută în doar câțiva ani – FOTO

Publicat: 04 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată cum a reușit directorul unei școli dintr-o comună ieșeană să ridice rata de promovabilitate la Evaluarea Națională de la 30 la sută la 100 la sută în doar câțiva ani - FOTO
Directorul unei școli dintr-o comună ieșeană să ridice rata de promovabilitate la Evaluarea Națională

Bogdan Liviu Lavric este directorul Şcolii Gimnaziale Chicerea, din comuna Tomeşti, iar în cei șase ani de când este la conducere a reușit să ridice rata de promovabilitate la Evaluarea Națională de la 30 la sută la 100 la sută

A reușit să aducă schimbări semnificative, să atragă finanțări din diverse surse și să crească populația școlară, ajungând să fie dublă față de momentul în care a preluat conducerea unității de învățământ.

Rata de promovabilitate la Evaluarea Națională, crescută semnificativ la Şcoala Gimnazială Chicerea

Şcoala Gimnazială Chicerea
Populaţia şcolară a crescut semnificativ în doar câțiva ani

Bogdan Liviu Lavric a preluat conducerea Școlii Gimnaziale Chicerea în 2017, iar în toți acești ani a reușit să schimbări semnificative și să atragă finanțări din diverse surse.

Deși a început cu un deficit profesoral mare, a reușit să atragă cât mai mulți profesori debutanți și tineri care sunt deschiși către noi provocări. În prezent, sunt 40 de cadre didactice, un număr dublu față de cel care era în momentul în care a preluat conducerea școlii.

„Am preluat conducerea Școlii Gimnaziale Chicerea în anul 2017, cu un deficit foarte mare profesoral, nu aveam învățători la clasă, profesori de limba română, matematică, obiecte care sunt cheie. Am ajuns la performanța la care toată lumea întreabă de Școala Gimnazială Chicerea, am reușit să atrag foarte mulți profesori, de la un număr de 17 am ajuns la 40”, a transmis Bogdan Liviu Lavric, directorul Şcolii Gimnaziale Chicerea.

Populaţia şcolară a crescut semnificativ în doar câțiva ani

 elevi la școală
Abandonul școlar s-a diminuat sesizabil

Directorul unității de învățământ a reuşit să atragă finanţări pentru şcoală, iar unul dintre proiectele de succes este „Împreună în Poiana Vlădicăi”, în valoare de 400.000 de euro. Acesta a avut un impact semnificativ, oferind activităţi precum atferschool, masă caldă, stimulente financiare şi consiliere psiho-pedagogică.

Un lucru foarte important este creșterea ratei de participare și promovabilitate la Evaluarea Națională de la 30 la sută la 100 la sută.

„În 2017, când am preluat școala, rata de participare și promovare la Evaluarea Națională era undeva la 30 la sută, însă cu ajutorul celor șase proiecte mai mari desfășurate în școală am reușit în anul școlar anterior să avem o promovabilitate a mediei generale de 100 la sută. Este un lucru extraordinar pentru mine, pentru profesori, pentru elevi și pentru părinți”, adaugă Bogdan Liviu Lavric, directorul Şcolii Gimnaziale Chicerea.

Bogdan Liviu Lavric a atras un număr crescut de elevi către şcoala sa, populaţia şcolară a crescut semnificativ, iar abandonul școlar s-a diminuat sesizabil.

„Un lucru cu care mă mândresc, dacă în anul 2017 aveam riscul de a ne comasa, de a ne pierde personalitatea juridică, având un număr de elevi de 160, în anul școlar anterior am avut un număr total de 360 de elevi, iar pentru anul școlar următor mi-am propus o estimare de aproximativ 430 de elevi. Asta înseamnă o creștere extraordinară a populației școlare”, mai spune Bogdan Liviu Lavric, directorul Şcolii Gimnaziale Chicerea, în legătură cu rata de promovabilitate la Evaluarea Națională.

Adauga un comentariu