Pâinea poate deveni o gustare excelentă, mai ales dacă o asezonezi cu ierburi aromatice şi cu usturoi. O poţi mânca oricând cu sosul sau cu umplutura preferate.
Ingrediente:
1 baghetă albă sau cu seminţe
100 g parmezan
½ legătură pătrunjel
1 căţel de usturoi
1 linguriţă cimbru uscat
1-2 linguri ulei de măsline sau unt topit
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai bagheta felii. Într-un bol, torni uleiul de măsline sau untul topit şi adaugi pătrunjelul curăţat, spălat şi tocat mărunt, cimbrul uscat, usturoiul curăţat şi dat prin răzătoarea mică, apoi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci compoziţia.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi feliile de pâine şi, cu ajutorul unei pensule, le ungi cu amestecul din bol. Dai tava la cuptor 2-3 minute, apoi scoţi tava pentru a presăra parmezan peste fiecare felie. Mai laşi la cuptor alte câteva minute până se rumenesc.