Dacă dorești să îți impresionezi familia cu cea mai fină cremă de vanilie, ei bine, poți încerca această rețetă simplă pentru că va fi exact ceea ce ai nevoie. Aromele subtile ale vaniliei vor transforma orice prăjitură într-un adevărat deliciu.
Crema de vanilie este o cremă clasică, indispensabilă pentru cofetării, pentru oamenii normali care vor să își prepare acasă torturi, prăjituri, plăcinte sau pur și simplu vor să servească cu fructe sau în budinci. Nu este greu să o prepari acasă, iar rețeta permite o mulțime de variații.
Iată cum poți prepara cea mai fină cremă de vanilie
Crema de vanilie, faimoasa cremă patissiere sau pasticcera, completează deserturile cu gustul fin de vanilie și textura foarte catifelată. Această cremă franțuzească se remarcă atât prin aroma bogată, cât și prin simplitate. Se prepară ușor din lapte, puă și alte ingrediente simple, iar savoarea pe care o conferă preparatelor este pur și simplu irezistibilă.
În „Larousse Gastronomique”, una dintre cele mai celebre cărți culinare din lume, apar două variante clasice de a prepare crema de vanilie, cu ouă întregi sau doar cu gălbenușuri. De asemenea, modul de preparare poate fi diferit și în funcție de ce agent de îngroșare folosești. Dacă prepari crema de vanilie cu amidon, nu uita că aceasta se va îngroșa mult mai repede decât dacă folosești făină.
Pentru a obține o cremă consistentă, este esențială să bați ouăle cu zahărul, după care adaugi făina sau amidonul, și abia apoi poți amesteca compoziția cu laptele fiert împreună cu vanilia. După aceea, trebuie să gătești compoziția la foc mic, amestecând continuu.
Odată ce s-a făcut, trebuie să acoperi crema de vanilie fiartă cu o folie alimentară pentru a nu se forma o crustă la suprafață. Apoi o lași la răcit la temperatura camerei înainte de asamblarea desertului. Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 l lapte; 250 g zahăr; 3 ouă întregi; 100 g amidon de porumb; 20 g zahăr vanilat; 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie.
Mod de preparare
Primul pas constă în a pune într-o oală laptele cu păstaia de vanilie. Poți folosi și esență de vanilie în locul păstăii. Apoi lasă laptele pe foc mic până când ajunge să fie fierbinte. E important să ai grijă să nu îl lași să fiarbă.
Într-un bol mare se bat ouăle cu zahărul până când a crescut mult în volum, după care poți adăuga amidonul de porumb. Amestecă ușor, atât cât să se omogenizeze compoziția. Se scoate păstăia de vanilie și apoi toarnă treptat laptele peste compoziția de ouă, apoi amestecă astfel încât să obții o textură fină.
Se pune tot amestecul în oala în care ai încălzit laptele, apoi fierbe crema pe foc mic până când începe să se îngroașe. După ce a început să fiarbă ar trebui să o mai lăși pe foc încă 2-3 minute.
În tot acest timp se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Apoi se folosește o spatulă cu silicon pentru a putea lua ușor crema de pe pereții oalei. Iată cum poți să faci o cremă de brânză delicioasă.
După ce s-a luat de pe foc, se acoperă cu o folie alimentară. Presează ușor folia pe suprafața camerei ca să nu se formeze o crustă. În acest fel ai obținut cea mai fină cremă de vanilie pe care o poți folosi la orice desert.