Rețeta de gofre cu banane este o variantă ideală de mic dejun, mai ales în zilele în care nu mai aveți idei pentru ce să preparați.
Acest preparat este foarte ușor de făcut, nu sunt necesare multe ingrediente și rezultatul este delicios, chiar dacă le mânânci calde sau reci.
Iată cum faci cele mai bune gofre cu banane
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 grame de banane foarte bine coapte, de 2 ouă, de 3 lingurițe de zahăr, de 1 lingură de ulei, de 10 grame de zahăr vanilat, de puțină coajă rasă de lămâie, de 400 ml lapte, de 300 grame de făină și de 1 linguriță de praf de copt. Opțional, pentru servire, este ideală mierea, siropul de arțar, un iaurt simplu sau zahăr pudră, după preferințe.
Se curăță bananele de coajă și se pisează foarte bine într-un bol cu ajutorul unei furculițe. În alt bolt se mixează foarte bine ouăle împreună cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până când se omogenizează. Se adaugă apoi si bananele pisate și coaja de lămâie, apoi se mixează foarte bine. Continuă apoi cu uleiul treptat și la final toarnă laptele, amestecând ușor și încorporând și făina împreună cu praful de copt.
Se mixează totul la viteza cea mai mică până când toate compoziția este omogenă. Se pune aparatul special în priză și se lasă la încins foarte bine, apoi se toarnă cu un polonic compoziția făcută. Fiecare gofră se lasă la făcut pentru aproximativ 3 minute sau până când se rumenesc. Se continuă procesul până când se termină compoziția, apoi se servesc alături de ce ai ales sau ca atare.
O altă rețetă simplă și delicioasă
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de 300 grame de făină albă, de ½ linguriță sare, de 20 grame de praf de copt, de 2 ouă, de 250 ml de lapte, de 100 ml de ulei de floarea soarelui sau de unt, de 80 grame de zahăr tos sau vanilat, de coaja de la o lămâie și de esență de vanilie, după gust.
Se amestecă într-un bol praful de copt, făina și sarea, iar în alt bol ouăle, laptele, uleiul sau untul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Se amestecă până când este totul omogen, apoi se adaugă și zaharul tos sau cel vanilat, urmând să amestecăm iar foarte bine compoziția.
Se toarnă acum amestecul cu lapte peste cel de făină și se amestecă până când compoziția devine de consistența celui de clătite. Se lasă la odihnit timp de 10-15 minute, iar între timp se încinge aparatul pentru gofre.
Se coc conform instrucțiunilor aparatului sau până când acestea sunt rumenite. Se pot servi împreună cu fructe de pădure sau cele preferate, cu miere, sirop de arțar sau zahăr pudră, după preferințe. De asemenea, se pot adăuga și în compoziție fructe proaspete sau din compot, fulgi de ciocolată sau orice preferați.
Aceste rețete de gofre cu banane și simple sunt o idee delicioasă pentru prima masă a zilei, și nu numai.