Local

Iată cum va arăta noul Institut Regional de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Toate detaliile despre unitatea medicală – FOTO

Publicat: 11 ian. 2021
Institutul Inimii din Iași

Consiliul Județean a făcut primii pași pentru realizarea proiectului privind Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași. Luni, plenul CJ a analizat o serie de proiecte de hotărâre privind alocarea de fonduri legate de studiile pentru institut. Astfel, astăzi, 11 ianuarie 2021 a fost aprobat proiectul privind construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași. Obiectivul va fi ridicat în comuna Miroslava, pe un teren aflat în apropierea municipiului Iași

Circa 17,1 milioane de lei (3,5 milioane euro) într-o primă etapă pentru construcția unui mare spital în zona Iașului. Consiliul Județean Iași a fost convocat luni, 11 ianuarie 2021, pentru a dezbate o serie de proiecte legate de Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași, unitate care va fi construită pe un teren de 12 hectare din satul Uricani, comuna Miroslava. Proiectul a fost asumat de CJ Iași, instituția făcând deja un protocol cu localitatea Miroslava pentru a putea prelua în administrare terenul respectiv. Întregul document poate fi consultat AICI!

Institut Regional de Medicină Cardiovasculară la Iași. Iată detaliile proiectului

Un proiect de hotărâre ce va fi discutat de plenul CJ Iași vizează demararea documentațiilor pentru realizarea primelor studii la unitatea medicală.

„Se va discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiții privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași. Se va mai discuta și despre o notă conceptuală, despre tema de proiectare, precum și valorea estimată pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pe faze de proiectare”, au menționat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Cele 17,1 milioane de lei cuprind realizarea documentațiilor tehnico-economice etapa I (a studiului de prefezabilitate, studii de teren, raport privind impactul asupra mediului, alte studii specifice).

Proiect aprobat în 2020. Planul pentru construirea Institutului Inimii din Iași

Poiectul pentru un nou Institut de Boli Cardiovasculare a prins contur în ultima perioadă. Institutul va fi situat în mai multe corpuri de clădire separate, dar unite prin diferite forme de comunicare. Spațiile tehnice vor fi în afara unității, fiind prevăzute cu mijloace de transport, de comunicare, urmând a fi integral digitalizate. Proiectul a fost inițiat de către forul județean, în colaborare cu Ministerul Sănătății, comuna Miroslava și conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George. I.M. Georgescu” din Copou.

„Spre finalul anului 2020 am făcut pași importanți în dezvoltarea unui obiectiv de infrastructură medicală esențial pentru județul Iași și întreaga regiune a Moldovei. Am semnat protocolul de asociere pentru construirea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare Iași. Această investiție de 300 de milioane de euro rămâne o prioritate a dezvoltării strategice a județului Iași. De aceea, am convocat Consiliul Județean în ședință extraordinară, având pe ordinea de zi 3 proiecte de hotărâre importante privind demararea primelor etape de implementare”, a menționat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Teren cedat la Miroslava pentru Institutul de Boli Cardiovasculare

Institutul de Boli Cardiovasculare din zona Copou a fost afectat de un incendiu puternic în aprilie 2018. În urma incendiului au fost afectate etajele superioare ale clădirii, pagubele fiind de peste 10 milioane de lei. Astfel, în ultimii ani s-a luat în calcul ca Institutul să funcționeze într-o altă zonă din Iași. S-a ajuns la terenul din satul Uricani, comuna Miroslava. În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții Guvernului României au fost la Miroslava pentru a evalua situația, alături de prof.dr. Grigore Tinică, managerul Institutului. Actualul Institut de Boli Cardiovasculare din Iași funcționează cu o capacitate de 40 la sută, numărul de intervenții scăzând în urma incendiului izbucnit în urmă cu doi ani.

Comentarii
 • Pai la banii astia, Chirica face SRU! Oare in aceasta suma cat e „spaga”. E enorm de mult, aia de la ONG bucuredti care construiesc un spital cred ca ar trebui contactati!
  #daca aia fac cu 1/4 din aceasta suma, redtul pe ce se arunca!!
  Aia de la bucuresti fac un spital, voi trebuie sa faceti macar 3 spitale acolo. Dar din poze pare foarte TRIST, nu avem imaginatie, inovatie.
  #tot comunisti suntem
  #proiectant de 2 lei

 • Pentru SRU. Chiar si la banii acestia,sa te bucuri cand vezi excavatorul si buldozerul ca lucreaza la executia fundatiei nu acuma.De vorbe in vant,iesenii si cei din restul Moldovei sunt satui pana peste cap.Asa si Petru Movila de la partidul PMP macane de cel putin 3 ani de acest spital ,dar isi aducea aminte exact cu 2-3 saptamani inainte de alegerile locale si nationale.

 • Spital SRU – NU
  Sali Polivalente (Chirica anunta doua, nu una) – NU
  Stadion/Arena – NU
  Parcuri industriale (inafara de alea doua de la Letcani) – NU
  Centura – NU
  Autostrada A8 deja este SF – NU
  Sp. boli cardiovasculare este fix la SRU (adica pe hartie) – NU

  Multumim domnului primar Mihai Chirica.
  Multumim domnului Marcel Popa & domnului tabla Costel Alexe.
  Aveti toata stima iesenilor si judetului Iasi si toate respectele noastre.
  Succes Chirica pe imobiliare. Succes Alexe cu tabla.

 • Pozele astea de 2 lei sunt facute tot de proiectantul ala de face si PUZ-ul spitalului asta, el fiind specializat doar in facut case in MIroslava pentru ca are sediul via a-vis de primaria lui Nitza?
  Ca de castigat in 3 minute licitatia pentru PUZ de spital fara sa stie cu ce se mananca si fara experienta in asa ceva, noi nu ne intrebam, asteptam sa se intrebe DNA-ul, poate-poate il agata si pe pnl-istul Nitza pentru afacerile lui si ale familiei lui, daca tot l-a agatzat si pe Alexe. Asa-i DNA-ul, se aude?

Adauga un comentariu