Eveniment-Social

Iată lista școlilor în care mai multe clase își mută activitate în online din cauza infectărilor cu COVID-19, la Iași

Publicat: 28 oct. 2020
Elev care face școală online
Elev care face școală online

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a două cadre didactice, două unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU.

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUSPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI”, IAŞI un cadru didactic 13 Clasa a IX-a A, Clasa a IX-a D,

Clasa a X-a A, Clasa a X-a C, Clasa a X-a D, Clasa a X-a E, Clasa a XI-a A, Clasa a XI-a B, Clasa a XI-a D, Clasa a XII-a A, Clasa a XII-a C,

Clasa a XII-a G, Clasa XII-a H

2 LICEUL TEHNOLOGIC UCECOM ”SPIRU HARET”, IASI un cadru didactic 3 Clasa a XI-a liceu, Clasa a XII-a,

Clasa a IX-a profesională

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Acestea sunt solicitările transmise de Consiliile de Administratie pentru a trece la invățarea online. Astăzi, au desfăsurat activitățile exclusiv online 123 de clase și 34 de scoli (33 din cauza incidentei îmbolnăvirilor din localitate și 1 din cauza elementelor de organizare specifică).

Adauga un comentariu