Actualitate

Iată momentul în care tânărul lansează atacul armat din școala din SUA și ucide zeci de copii – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Iată momentul în care tânărul lansează atacul armat din școala din SUA și ucide zeci de copii - FOTO VIDEO
Atacatorul a intrat într-o școală și a atacat armat zeci de copii în SUA

Salvador Ramos, un tânăr în vârstă de 18 ani a îndoliat SUA după ce a lansat un atac armat la o școală ucigând 19 copii și 2 adulți. O cameră video a surprins momentul în care acesta a început să tragă cu mitralieră pe care o avea asupra lui.

În cursul zilei de marți (n.red. miercuri, data României), băiatul a lansat un atac armat la o școală din SUA. Prima oară, la fața locului au intervenit poliţiştii de frontieră, unul dintre ei reuşind să îl împuşte mortal pe bărbat.

Video cu momentul în care un tânărul lansează atacul armat din școala din SUA

Cel puțin 19 copii și doi adulți au fost uciși într-o împușcătură la școala elementară Robb din Uvalde, Texas , marți, au declarat autoritățile. O profesoară de clasa a patra, Eve Mireles , a fost identificată ca fiind una dintre cele două victime adulte. Omul înarmat, identificat ca fiind Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, este mort, au declarat oficialii. Ramos și-a împușcat bunica înainte de împușcarea în masă, spun autoritățile, iar ea rămâne internată în stare critică. Președintele Joe Biden a cerut SUA să-și transforme durerea colectivă în acțiuni politice, după cel mai mortal atac de școală primară de la Sandy Hook în 2012.

Un prieten al atacatorului a transmis faptul că tânărul era o persoană ciudată și că cu doar câteva zile înainte de atac i-a trimis o poză cu două arme. Băiatul a menţionat faptul că autorul masacrului era un tip retras și că în cadrul liceului era deseori ținta ironiilor colegilor din cauza ținutelor vestimentare și a situației materiale.

„Îmi trimitea mesaje ici și colo, iar în urmă cu patru zile mi-a trimis o poză cu AR-ul pe care îl folosea… și un rucsac plin cu muniție.” „Eu am spus: „Frate, de ce ai asta?” și el a spus: „Nu-ți face griji pentru asta”, a spus prietenul. „Mi-a trimis un mesaj: „Arăt foarte diferit acum. Nu m-ai recunoaște’”, a adăugat el.

Armele postate pe rețelele de socializare de atentatorul din SUA

Familiilor li s-a cerut să dea monstre ADN pentru a găsi potriviri cu victimele

La mai puțin de trei kilometri distanță de școala elementară Robb, unde cel puțin 19 copii și doi adulți au fost uciși marți de un împușcător în masă, Centrul Civic SSGT Willie de Leon a devenit epicentrul familiilor care își caută copiii. Timp de mai bine de 12 ore, familiile s-au adunat în tăcere în afara centrului – care servea drept loc de votare pentru scrutinul de marți – în așteptarea actualizărilor.

Cel puțin patru familii au declarat pentru CNN că părinților li s-au cerut tampoane ADN pentru a-și confirma relația cu copiii lor și au fost instruiți să aștepte o oră pentru un răspuns.

Un tată, care tocmai primise vestea că copilul său a murit a suferit un șoc. La câțiva metri distanță, o bunică care a condus din San Antonio a spus că nu va înceta să se roage pentru nepoata ei de 10 ani, în timp ce așteptau rezultatele tampoanelor ADN. În interiorul centrului civic, muncitorii orașului împărțeau pizza, gustări și apă familiilor. Unii părinți așteptau în tăcere sau plângeau în liniște în timp ce un grup de copii stătea pe podea jucându-se cu ursuleți. Mai târziu, un grup de pastori și capelani locali au sosit pentru a-și oferi sprijinul familiilor.

Comentarii
Adauga un comentariu