Local

Ieșean condamnat la pușcărie pe viață, după ce și-a ucis iubita! Totul a plecat de la mașina pe care individul o cumpărase

Publicat: 19 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ieșean condamnat la pușcărie pe viață după ce și-a ucis iubita Totul a plecat de la mașina pe care individul o cumpărase
Un ieșean a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a fost acuzat că și-a băgat iubita în mormânt

Un ieșean a fost condamnat la pușcărie pe viață, după ce a fost acuzat că și-a ucis iubita în bătaie. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au emis recent sentința pe numele lui Ovidiu Moroșanu, pentru omor calificat asupra unui membru de familie. La aplicarea pedepsei, magistrații ieșeni au luat în calcul condamnări anterioare, primite de individ tot din pricina mașinii

Zilele trecute, un ieșean a fost condamnat la pușcărie pe viață după ce a fost acuzat că și-a ucis iubita în bătaie. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au emis sentința pe numele lui Ovidiu Moroșanu.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ovidiu Moroșanu, pentru săvârşirea infracțiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, la pedeapsa principală a detenţiunii pe viaţă”, au afirmat judecătorii.

La aplicarea pedepsei, magistrații ieșeni au luat în calcul condamnări anterioare, primite de individ tot din pricina mașinii. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ovidiu Moroșanu, condamnat la pușcărie pe viață

Pe lângă pedeapsa aplicată, judecătorii l-au obligat pe individ să achite și despăgubiri.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Ovidiu Moroşanu să le plătească părţilor civile suma de 6.000 de lei cu titlu de daune materiale și echivalentul în lei al sumei de 4.393 de euro, cu titlu de daune morale”, au adăugat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces penal al lui Ovidiu Moroșanu a început pe data de 20 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie. În trecut, individul a fost judecat pentru fapte privind circulația pe drumurile publice.

Ieșeanul, acuzat că și-a ucis iubita în bătaie

Anchetatorii susțin că ieșeanul Ovidiu Moroșanu ar fi intrat în atenția lor în urmă cu mai bine de un an.

„Pe fondul unor neînțelegeri referitoare la cedarea folosinței unui autoturism, inculpatul de 57 de ani a agresat-o pe concubina sa, de 51 de ani, căreia i-a aplicat multiple lovituri (cu pumnii – n.r.) la nivelul capului, gâtului și peste corp, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața, decesul victimei survenind pe 4 iulie 2021. Inițial, dosarul s-a aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, fiind vorba despre o infracțiune de violență în familie. Ulterior, cauza a fost declinată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Pe 5 iulie 2021, el a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 6 iulie am formulat o propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub acuzația de omor asupra unui membru de familie, propunere care a fost admisă de instanță”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La audieri, ieșeanul a susținut că cearta ar fi pornit de la faptul că femeia ar fi împrumutat cuiva autoturismul lor. Totodată, acesta ar fi recunoscut parțial agresiunea produsă. Individul din Iași a mai avut unele probleme cu legea. Astfel, acesta a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, sub acuzațiile de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis.

Acum, individul a fost condamnat la pușcărie pe viață.

Comentarii
Adauga un comentariu