Local

Ieșean trimis în judecată din cauza COVID-19! Procurorii spun că a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecțioase! Acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor!

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean trimis în judecată din cauza COVID-19 Procurorii spun că a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecțioase Acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor
Un ieșean este acuzat că a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecțioase, în plină pandemie cu COVID-19

Un ieșean a fost trimis în judecată de procurori, în urma izbucnirii pandemiei de COVID-19. Un alt ieșean a fost internat la psihiatrie, după ce a fugit din izolare la domiciliu și din carantină. Specialiștii au descoperit că acesta nu avea discernământ. O gravidă a scăpat de acuzații, după ce a dispărut dintr-o maternitate din Iași

Un ieșean a fost trimis în judecată de procurori, din pricina COVID-19! Mai exact, în intervalul 26 mai – 2 iunie 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au fost soluționate alte trei cauze penale având ca obiect comiterea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, reprezentând un rechizitoriu și două soluții de clasare.

„Inculpatul V.P.V., în vârstă de 47 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor. În zilele de 17 și 20 aprilie 2020, inculpatul a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași. Acesta era internat după ce fusese testat pozitiv cu virusul COVID-19″, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Gravidă dată dispărută din maternitate, după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19

Anchetatorii au adăugat că, într-un alt dosar penal, au fost efectuate cercetări in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de combaterea zădărnicirii bolilor.

„Pe data de 24 aprilie 2020, în jurul orei 12:40, L.Z., în timp ce se afla în incinta Maternității «Elena Doamna», din municipiul Iași, după ce a fost testată și diagnosticată cu COVID-19 și a luat la cunoștință diagnosticul, a părăsit unitatea spitalicească fără încuviințarea personalului medical. După aproximativ o oră și 30 de minute, aceasta s-a întors de bunăvoie la Maternitatea „Elena Doamna”, din municipiul Iași, fiind internată. Din cercetările efectuate a rezultat că persoana menționată s-a deplasat la altă unitate medicală, unde se afla medicul său curant, dar, fiind informată că trebuie să se interneze în prima unitate, a revenit la aceasta”, a mai afirmat Monica Palaghia.

Conform acesteia, după nașterea prin cezariană, fiind repetat testul, acesta a ieșit negativ, în cauză dispunându-se clasarea, deoarece fapta nu întrunește elementele de tipicitate prevăzute de legea penală.

Alt ieșean, internat la spital tot din pricina virusului SARS-COV-2

Procurorii au mai afirmat că, într-un alt dosar penal, s-au efectuat cercetări față de un alt ieșean, R.B., sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Pe data de 16 aprilie 2020, a părăsit incinta spațiului de carantină instituționalizată din municipiul Iași. El se afla acolo ca urmare a faptului că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. În urma expertizei medico-legale psihiatrice a rezultat că fapta nu a fost comisă cu discernământ, față de suspect fiind dispusă luarea provizorie a măsurii de siguranță a internării medicale”, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acestuia, prin ordonanță s-a dispus clasarea cauzei, precum și sesizarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Iași pentru confirmarea măsurii internării medicale. Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii în cazurile strâns legate de izbucnirea pandemiei cu COVID-19.

Adauga un comentariu