Local

Ieșean trimis la pușcărie de judecători după ce a produs un accident rutier! Prins conducând băut și fără permis!

Publicat: 31 mart. 2020

Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus condamnarea lui Florin Părpăuță la un an și patru luni de închisoare, cu executare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.
Procesul individului a început pe data de 5 decembrie 2018. Prin rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău s-a dispus trimiterea în judecată a lui Florin Părpăriță (21 de ani), fără antecedente penale.

„Pe data de 18 august 2017, la ora 20:33, inculpatul a condus mopedul marca Yamaha, proprietate personală, pe DE 58, în localitatea Scobinți, fără a avea permis și având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, în speță de 1,25 grame la mie în sânge, împrejurare în care a fost victima unui accident de circulație”, au precizat anchetatorii.

Potrivit acestora, în seara respectivă, șoferul unui autoturism marca Volkswagen Transporter, care se deplasa din direcția Hârlău, către localitatea Scobinți, și a virat la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu, pentru a intra la o benzinărie, a intrat în coliziune cu mopedul marca Yamaha condus de către Florin Părpăriță. În urma impactului, acesta din urmă și un pasager de pe moped au fost proiectați pe șosea, în urma coliziunii inculpatul fiind accidentat ușor, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Hârlău.

La testarea alcoolscopică, oamenii legii au descoperit că Părpăriță consumase alcool. Mai mult, anchetatorii au constatat că individul nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. La audieri, individul a recunoscut în fața procurorilor comiterea faptelor.
Adauga un comentariu