Local

Ieșeanul care visează la un viitor în muzică: „Vreau să valorific muzica, să fie o sursă de venit”- GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 11 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeanul care visează la un viitor în muzică Vreau să valorific muzica să fie o sursă de venit- GALERIE FOTO  VIDEO
Tânărul de doar 18 ani visează la o carieră în această industrie și muncește, pe zi ce trece, tot mai mult, pentru a reuși să-și îndeplinească visul

Tudor Stănescu este ieșeanul care își dorește un viitor în muzică, are vârsta de 18 ani și este elevul Liceului Teoretic „Waldorf”. Acesta a fost la nenumărate concursuri și festivaluri de muzică, obținând numai rezultate excepționale. Tânărul ieșean visează la o carieră în muzică și își dorește să ajungă cât mai cunoscut!

Tudor Stănescu este tânărul ieșean care urmează cursurile Liceului Teoretic ”Waldorf” și este pasionat de muzică. Acesta cântă la chitară din clasa I și își dorește un viitor în această industrie. Cu toate că Tudor a mers la nenumărate festivaluri și concursuri de muzică, nu a reușit să se facă atât de remarcat pe cât și-ar fi dorit, dar muncește în continuare la visul său.

„Mi-ar plăcea să am o carieră în muzică și să-mi pot valorifica talentul, ca o sursă de venit”, spune plin de speranță Tudor Stănescu, ieșeanul care-și dorește o carieră în muzică.

Visează la un viitor în muzică: „Am intrat în lumea muzicii din clasa întâi”

Tânărul de doar 18 ani visează la o carieră în această industrie și muncește, pe zi ce trece tot mai mult, pentru a reuși să-și îndeplinească visul. Acesta este apreciat de mulți administratori locali, motiv pentru care este chemat să cânte în concertele care mai au loc în cafenele și localurile de renume din Iași.

„Am reușit să concertez în multe locuri. Am pornit de la cântări spontane, pe Strada Alexandru Lăpușneanu sau pe Bulevardul Ștefan cel Mare, de la serbări și alte evenimente organizate de liceul unde învăț, și am ajuns să cânt la concertele din cafenelele din Iași”, precizează, pentru reporterii BZI, Tudor Stănescu.

În general, acesta este însoțit la concerte de diferiți artiști ieșeni, cu care pregătește evenimente de succes, dar de asemenea, acesta susține că, de câte ori i s-a cerut să cânte singur, a făcut-o cu mare bucurie în suflet.

„De regulă, sunt însoțit de câțiva muzicieni, însă nu m-a deranjat niciodată să țin o cântare de unul singur”, adaugă tânărul ieșean

Tudor cântă la chitară de aproximativ 10 ani și întotdeauna acesta a fost instrumentul său principal. Îi plac multe stiluri muzicale, însă de curând și-a format propriul stil, care-i încântă sufletul de fiecare dată când interpretează o melodie.

„Am intrat în lumea ei încă din clasa I, prin cursurile de chitară ținute în fiecare vineri după-amiază de învățătorul meu. Atunci i-am dat de gust chitarei și până în prezent nu i-am mai dat drumul. Chitara mi-a fost mereu instrumentul principal. De-a lungul timpului m-au atras mai multe stiluri muzicale: și pop, și rock, și jazz, și blues etc. Am trecut iute prin fiecare, cu nerăbdare, dornic să experimentez din toate cât mai mult, cât mai repede. Abia recent am dat o formă definitivă stilului de muzică care se simte cel mai autentic mie, un stil de muzică „soul”, „de suflet”, împreună cu elemente ale blues-ului și, implicit, ale jazz-ului”, afirmă cu bucurie ieșeanul.

Care sunt planurile tânărului pentru a avea o carieră de succes

Tudor Stănescu susține că își dorește valorificarea pasiunii sale și să-și contureze povestea prin acest instrument, deoarece este singurul care îi promite bucurie permanentă în suflet.

„Pentru mine muzica este ceva de care nu te poți lipsi ca persoană. Este o pasiune care mă întregește, mă îndeamnă să creez și prin ea îmi transpun sufletul în versuri și acorduri”, subliniază Tudor.

Tânărul mărturisește că a fost susținut atât financiar, cât și sufletește de părinții săi, care l-au ajutat să-și descopere fiecare latură artistică. Dar și prietenii și profesorii din liceul unde învață au avut o contribuție însemnată în viața sa artistică.

„Mă bucură mult faptul că sunt și am fost mereu susținut și încurajat să continui în acest domeniu, atât de familie, cât și de prieteni și profesori”, destăinuie cu emoție în glas Tudor, elevul Liceului Teoretic ”Waldorf” din Iași.

Mai mult decât atât, tânărul a reușit să-și creeze o trupă, alături de niște tineri talentați din Iași, care a avut un impact puternic în momentul în care au dezvăluit acest lucru. Aceasta este intitulată „NightSmokers” și este formată din artiști pasionați de această industrie. Melodiile sunt compuse de către Ștefan Baciu și Tudor Stănescu.

„Procesul a fost interesant. Este prima mea experiență de producător. Ore întregi de stat în studio, idei peste idei, venind una peste alta. Am început să îmi fac un scop din asta, să lucrez cu seriozitate la ea. Inițial am vrut să o facem într-o manieră diferită, cu influențe dance. Bineînțeles, nu avea nicio legătură cu tema melodiei, a fost un experiment lung, ce-i drept. În contextul pandemiei a urmat o perioada tristă, cu posibilități reduse. Am renunțat pentru o perioadă. Mi-a trebuit un imbold, iar colegii mei mi l-au oferit”, povestește Ștefan Baciu, solistul și unul dintre compozitorii trupei.

Tags:
Adauga un comentariu