Local

Ieșeanul Ionuț Ailiesei, condamnat de judecători după producerea unui accident rutier cu victimă! Individul nu este la prima infracțiune de acest gen!

Publicat: 25 mai 2020
Un ieșean a fost condamnat în urma unui accident rutier

Judecătorii au dispus recent condamnarea unui ieșean la o pedeapsă cu executare în regim de detenție. Sentința a fost dată pentru comiterea unui accident rutier cu victimă. Magistrații au luat în calcul și faptul că Ionuț Ailiesei a mai fost condamnat o dată pentru comiterea unor infracțiuni la regimul rutier

Un ieșean a fost condamnat de judecători, după ce a urcat la volan, deși nu avea acest drept, și a comis un accident rutier.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Ionuț Ailiesei la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare și la plata unei amenzi de 2.900 de lei, pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă.
La calcularea cuantumului pedepsei, judecătorii ieșeni au luat în calcul și o pedeapsă anterioară, pentru comiterea unor infracțiuni similare.
De asemenea, instanța a constatat că între ieșean și victima accidentului rutier, o femeie, a fost încheiat un acord de mediere, prin care individul s-a obligat să îi plătească în rate acesteia din urmă suma de 2.000 de euro, drept despăgubiri. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Accident produs în urmă cu cinci ani

Procesul ieșeanului acuzat că a urcat la volan fără permis și a comis un accident rutier cu victimă.
La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuț Ailiesei, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și vătămare corporală din culpă.

Conform anchetatorilor, pe data de 9 martie 2015, un echipaj de Poliție l-a tras pe dreapta pe individ, în trafic. Oamenii legii au constatat că ieșeanul conducea un autoturism, deși nu avea acest drept. De asemenea, spun procurorii, ieșeanul a mai fost prins o dată făcând același lucru pe data de 11 mai 2015.
În plus, individul a fost acuzat că a comis și un accident rutier cu victimă, tot în urmă cu aproximativ cinci ani, când a dat cu mașina peste o femeie, Angela V. În urma impactului, autoritățile au fost anunțate de incident prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Iași, care a transportat victima la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”.
Medicii care au consultat victima au constatat că aceasta a suferit leziuni destul de serioase.

Ionuț Ailiesei, condamnat și în trecut pentru infracțiuni la regimul rutier

La aplicarea acestei condamnări, judecătorii ieșeni au dispus revocarea suspendării sub supraveghere a executării unei pedepse de doi ani de închisoare. Decizia i-a fost aplicată lui Ionuț Ailiesei de Judecătoria Iași pe data de 31 martie 2011, ea rămânând definitivă pe 26 aprilie 2011.

Atunci, ieșeanul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat și refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcolemiei.
Acea pedeapsă a fost de doi ani de închisoare, dar cu suspendare. Acum, din cauza comiterii unor alte infracțiuni, pedeapsa aplicată de judecători în cazul lui Ionuț Ailiesei este una cu executare în regim de detenție, potrivit magistraților ieșeni. De asemenea, pe lângă condamnare, ieșeanul a fost obligat acum să achite cheltuieli de judecată, dar și despăgubiri de câteva mii de lei către spitalul care a tratat victima accidentului rutier.

Adauga un comentariu