Local

Ieșenii au început din nou să se imunizeze împotriva COVID-19, după ce situația pandemică a fost scăpată de sub control! Doar în ultimele 24 de ore s-au vaccinat aproximativ 3.000 de persoane

Publicat: 16 oct. 2021
Centrele de vaccinare fără programare și o persoană care se imunizează
Numărul vaccinărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou

Rata de vaccinare a început din nou să crească în județul Iași. Tot mai multe persoane aleg să se imunizeze în urma situației dramatice în care se află Iașul din cauza numărului foarte mare de infectări. În doar 24 de ore, aproximativ 3.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19

Aproximativ 3.000 de persoane, imunizate într-o singură zi la Iași! Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou, după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație să se vaccineze. În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, și până ieri, 15 octombrie 2021, au fost efectuate 499.835 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 245.039 au fost vaccinate cu doza I și 196.010 cu doza II, iar la 36.794 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson, din care 653 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Pe data de 14 octombrie 2021 au fost vaccinate 2.996 de persoane, dintre acestea 1.574 au primit doza I și 244 de persoane s-au prezentat pentru rapel. De la debutul campaniei de vaccinare cu doza a III-a s-au vaccinat 1.178 de persoane. De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. În ultimele 24 de ore, echipajele mobile au realizat 549 de recoltări la domiciliu: 475 realizate de Direcția de Sănătate Publică Iași și 74 de Serviciul Județean de Ambulanță Iași.

Record de infectări în ultimele 24 de ore la Iași

Pe data de 15 octombrie 2021 au fost înregistrate 1.150 de cazuri noi de infectare în județul Iași și erau libere doar două paturi ATI-COVID-19. Acesta este cel mai mare număr de infectări de la începutul anului 2021. De mai bine de două luni, rata de îmbolnăvire este într-o creștere constantă. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 57.611 cazuri.

Tot ieri, 15 octombrie 2021, în unitățile medicale din Iași erau ocupate 794 de locuri COVID-19, dintre care 100 în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, iar alți 62 de pacienți au fost externați în ultimele 24 de ore, în timp ce 97 erau internați. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.244 în județul Iași, 19 fiind raportate în ultimele 24 de ore. La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași au ajuns mai mulți pelerini infectați.

„În ultimele trei nopți, trei pelerini pozitivi au ajuns în UPU, unul din Hunedoara, unul din Botoșani și unul din București”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Două noi focare în județul Iași

Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a trei focare COVID-19 în județul Iași. Unul este la Școala Postliceală Sanitară „Aprendis”, unde patru persoane au fost depistate pozitiv, dintre care doi elevi și două cadre didactice. Pozitivii au fost izolați la domiciliu, iar activitatea unității a fost suspendată timp de 14 zile. Cel de-al doilea focar se află la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Nicolae” Pașcani – Verșeni. Trei salariați și patru beneiciari au fost depistați pozitiv. Angajații au fost izolați la domiciliu, iar beneficiarii, în centru. S-au identificat contacții direcți care au fost carantinați și monitorizați în centru.

Comentarii
  • Pe primar si cond pietelor ii doare in cur ca in piata alexandru nu poarta nimeni masca ca lumea se ingramadesc ca vitele sa fie prostiti de speculanti si bisnitari ,,militia din piete dorm cand speculantii sau bisnitarii din ,,moldova vand alcool ,medicamente ,droguri ,alcool ,peste alterat ,conserve alterate etc etc escroacele din piata de branzeturi ce zac acolo de ani buni si prostesc pensionarii vand branza alterata slanina veche gaine de gostat vopsitte in galben sa para de tara ,oua de gostat la pret de oua de tara ,alcool etc cine sa ii verifice ? Cine sa ii controleze p,pe primar il doare in kur

  • Taaaganii si escrocii din pietele din iasi sunt deghizati in pietari sau moldoveni ATENTIE VA FURA LA CANTAR SI VA FACE BRAILA VAND MEDICAMENTE SI TIGARI RACHIU SI NU AU NICI UN ACT VALABIL SAU ORIGINAL PE MARFA ILEGALA PE CARE O VAND MANA IN MANA CU POLITIA CORUPTA DIN PIETELE DIN IASI

  • Ziariștii pwlii!
    Cum plm se „imunizează” cu a treia doză de vaccin? Nu se imunizează nimeni! Există posibilitatea de a face o formă ușoară de covid, asta nu înseamnă că ești imun!

Adauga un comentariu