Local

Ieșenii care locuiesc la bloc îi reclamă pe vecinii care fac lucrări de reamenajare a apartamentelor și depozitează materiale de construcții pe spațiile verzi

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii care locuiesc la bloc îi reclamă pe vecinii care fac lucrări de reamenajare a apartamentelor și depozitează materiale de construcții pe spațiile verzi
Materiale de construcții depozitate pe spațiul verde din jurul blocului

În această perioadă a anului, numeroase persoane fac lucrări de reamenajare a apartamentelor, iar spre nemulțumirea multor ieșeni care locuiesc la bloc, aceștia produc zgomot în timpul programului de liniște și de multe ori depozitează materialele de construcții sau molozul pe spațiul verde din jurul blocului (vezi foto). Reclamațiile făcute de ieșeni la Biroul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Iași sunt urmate de cele mai multe ori de amenzi.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât a depozitat pe domeniul public mai multe materiale de construcții”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Deșeuri aruncate și incinerate pe spațiile verzi și în apropierea punctelor gospodărești din Iași

La primele ore ale dimineții de ieri, 21 octombrie 2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat șantierele de pe raza municipiului Iași cu privire la respectarea intervalului orar în care este interzisă tulburarea liniștii locuitorilor (13:00-14:00 și 22:00-08:00).
De asemenea, echipele poliției locale au intervenit și în cazul ieșenilor care locuiesc la bloc și au incinerat deșeurile în apropierea punctelor gospodărești și au distrus în acest fel tomberoanele.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitei C.M, întrucât a incinerat mai multe deșeuri din carton și plastic în zona unui punct gospodăresc, iar acest fapt a condus la deteriorarea euro-containerelor”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

O altă situație gravă de incinerare a deșeurilor și resturi de materiale de construcții a fost sesizată în zona capăt Dacia în cursul zilei de 21 octombrie 2020 (vezi foto).

Adauga un comentariu