Economic Local

Ieșenii cu studii medii care vor să își caute un loc de muncă în 2023 au la dispoziție sute de posturi

Publicat: 31 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii cu studii medii care vor să își caute un loc de muncă în 2023 au la dispoziție sute de posturi
Ieșenii se pot angaja în prima săptămână din 2023

Ieșenii care plănuiesc să-și găsească un nou loc de muncă la începutul anului 2023 pot alege dintre cele 348 de posturi vacante ce au fost făcute publice de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Din totalul de posturi, 265 sunt dedicate ieșenilor cu studii medii, 83 fiind pentru persoanele cu studii superioare

Ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă și vor să se angajeze chiar la începutul anului 2023 au la dispoziție sute de posturi vacante, în diverse domenii de activitate. AJOFM Iași a publicat o listă cu 348 de posturi vacante, atât pentru persoanele cu studii medii, cât și pentru cele cu studii superioare. Cele mai mari șanse de angajare le au cei cu studii medii. Pentru aceștia sunt disponibile 265 de posturi. Cele mai multe oferte sunt pentru posturile de bucătar, asistent manager, confecționer sau inginer. Astfel, Corner Kids dorește să angajeze o confecționeră. Relansgabi SRL angajează bucătar.

La fel și Pasta House SRL, ce are nevoie de doi bucătari. Elma Stil și Tehniconf Confecții SRL au nevoie de confecționere cu studii medii. Termo Service, Life Plus SRL, Lynes Energy și Das SRL angajează electricieni. Aceste companii au nevoie și de ingineri în domenii precum construcțiile. Comilserv SRL, Vroom Shop SRL și Boom Impact SRL au nevoie de lucrători comerciali și lucrător gestionar. De asemenea, tot de vânzători au nevoie și Less Com SRL și Inox Industry Lețcani. Numărul locurilor de muncă disponibile în această perioadă a scăzut.

Mii de ieșeni și-au găsit un loc de muncă

Rata șomajului din Iași a fost scăzută în luna octombrie 2022, fiind în jurul valorii de 3 la sută. Potrivit specialiștilor din domeniul muncii, o parte din măsurile prin care s-au acordat ajutoare financiare, începute în pandemia sau anul trecut, menținute și anul acesta, au contribuit la un număr mic de șomeri. De asemenea, în anul 2022 s-au angajat mii de persoane, atât din mediul rural, cât și din cel urban. Peste 7.000 de persoane au fost încadrate în muncă după ce au solicitat ajutorul specialiștilor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași.

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, cele mai multe provin din mediul urban. Ieșenii din mediul rural care s-au angajat cu ajutorul AJOFM au ales domenii precum comerț, agricultură sau HoReCa. Din punctul de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe care s-au angajat au studii profesionale.

Pe de altă parte, ieșenii care își caută un loc de muncă pot lua legătura cu specialiștii AJOFM Iași.

Adauga un comentariu