Local

Ieșenii, educați despre gestionarea gunoiului cu ocazia Zilei Mediului! Ce suprprize au pregătit pentru participanți

Publicat: 19 mai 2022
primarul Iasului intr-un grup de persoane
Ziua Mediului va fi din nou sărbătorită la Iași

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mediului, pe data de 5 iunie 2022, Primăria Municipiului Iași împreună cu Salubris, Agenția pentru Protecția Mediului și Asociația Eco-Arena Iași, pregătesc mai multe activități pentru informarea ieșenilor. O temă importantă a acestor evenimente este gestionarea gunoiului. În proiect sunt implicate mai multe unități de învățământ din Iași.

De Ziua Mediului, în acest an, se organizează o campanie de informare privind gestionarea gunoiului și modurile în care se poate proteja mediul înconjurător. Acțiunea întreprinsă este intitulată „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor” și conține sfaturi practice despre conduita corectă în cazul aruncării deșeurilor. Evenimentul se va desfășura pe o perioadă de aproximativ o lună, între 2 mai și 5 iunie.

un afis
Primăria Iași, în colaborare cu alte instituții, organizează o campanie de recoltare a electrocasnicelor folosite

Tema din acest an a campaniei este gestionarea gunoiului și moduri eficiente de reciclare

2 persoane care incarca un frigider intr-o masina
Participanții la campanie pot câștiga premii la tombolă

Primăria Iași a făcut o tradiție din a sărbători Ziua Mediului, fiind organizate activități încă de acum 8 ani. În fiecare an se desfășoară campanii de educare a populației cu privire la importanța măsurilor de protecție a mediului și a reducerii oricărei forme de poluare.

„Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Eco-Arena Iași, instituții de învățământ și voluntari, vor organiza mai multe evenimente cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie). Campania este intitulată „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor” și constă într-o serie de acțiuni complexe de instruire și conștientizare a populației privind managementul deșeurilor și protecția mediului derulate în ultima perioadă de societatea Salubris SA”, au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Între 2 mai și 5 iunie 2022, va avea loc o acțiune în parteneriat cu Eco-Arena și EcoPositive care vor organiza și o tombolă pentru participanți, cu premii atractive. Printre acestea se numără: uscător de păr, fier de călcat, aspirator, bilete la Opera Națională Română Iași și altele. Norocosul care va fi selectat va fi anunțat pe 6 iunie 2022. Pentru a participa, ieșenii trebuie să îi contacteze pe reprezentanții de la EcoArena ca să își aducă produsele electronice stricate pentru a fi reciclate.

mai multe randuri de pubele
Elevii pot face o vizită la Centrul Municipal de Colectare Iași

Ziua Mediului, celebrată la Iași cu diverse activități în care se vor implica și elevii

primarul Mihai Chirica si adolescenti cu baloane
Iașul a făcut o tradiție din a sărbători Ziua Mediului

Pe 31 mai, se va desfășura un eveniment cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, iar de pe 1 iunie până pe 4 iunie 2022, Centrul Municipal de Colectare Iași își va deschide porțile pentru a-i informa pe ieșeni despre cum funcționează această instituție, ce aparatură se folosește în scopul colectării și care sunt etapele acestei activități.

Și preșcolarii se vor bucura de aceste evenimente. Pe 2 iunie 2022, copiii de la Grădinița „Cuvioasa Parascheva” Iași se vor bucura de prezentări și jocuri. La acțiune vor participa 250 de copii și 20 de cadre didactice, iar, în final, se vor oferi diplome de participare, stegulețe, baloane și premii surpriză. De asemenea, în cursul zilei de 3 iunie 2022, elevii de la Școala Gimnazială „George Călinescu” și de la Școala Primară „Mihail Kogălniceanu” vor face o vizită la Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

„Duminică pe 5 iunie va avea loc acțiunea principală «Conștientizarea populației privind colectarea separate» în cadrul căreia vor avea loc: informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante info), eveniment în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și o prezentare de echipamente la Palatul Culturii, acțiune în colaborare cu Școala Gimnazială «Titu Maiorescu» Iași, Școala Gimnazială «Mihail Kogălniceanu» Iași, Grădinița cu Program Prelungit «Cuvioasa Parascheva» Iași, Școala Gimnazială «George Călinescu» Iași, o acțiune de premiere și surprize pentru participanți (fructe, dulciuri și suc,baloane, minipubele cu flori, diplome, cadouri), în colaborare cu ECO-ARENA și studenți voluntari și inițierea de concursuri pe tema colectării separate a ambalajelor și a protecției mediului”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Cu ocazia Zilei Mediului, sărbătorită pe 5 mai, ieșenii vor învăța despre protecția mediului și gestionarea gunoiului.
Adauga un comentariu