Local

Ziua Mediului se sărbătorește la Iași prin activități educative, organizate de Salubris Iași și ECOarena. Ieșenii pot participa la o tombolă!

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua Mediului se sărbătorește la Iași prin activități educative organizate de Salubris Iași și ECOarena. Ieșenii pot participa la o tombolă
Mai multe activități au loc la Iași cu ocazia Zilei Mediului

Salubris Iași sărbătorește Ziua Mediului organizând activități educative legate de protecția mediului, reciclare și colectare selectivă, împreună cu ECOarena. Ieșenii pot participa la o tombolă cu premii surpriză

Primăria Municipiului Iași, Salubris Iași, Asociația Casus și Eco Positive sunt organizatorii activităților de Ziua Mediului, până pe 6 iunie. Anul acesta ieșenii pot participa la o tombolă, la care se înscriu aducând deșeuri electronice și la care pot câștiga premii surpriză.

În cadrul activităților, participanții vor fi informați despre cele mai ușoare și mai eficiente moduri de a recicla, de a colecta selectiv gunoiul din casă și vor primi informații prețioase legate de impactul deșeurilor asupra mediului înconjurător.

doi barbati i ncarca o masina de spalat rufe intr-o duba
Ieșenii se pot înscrie la tombolă dacă se debarasează corect de deșeurile electronice

Ieșenii pot participa la o tombolă înscriindu-se cu electronice vechi!

 primaria Iasi poza ansamblu
Primăria Iași este unul dintre organizatorii manifestărilor de sărbătoare

Toți participanții de la activitățile organizate cu ocazia Zilei Mediului se vor putea înscrie la tombola cu premii surpriză oferite de ECOarena.

Punctul principal al acestor manifestări este de a informa publicul cu privire la modul corect de a “arunca” la gunoi deșeurile electronice și electrocasnice. Aceste manifestări au devenit deja o tradiție în orașul Iași.

„Am creat bune obiceiuri în Comunitatea Ieșeană! De peste 8 ani sărbătorim Ziua Mediului cu ample acțiuni de informare, educare, conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, alături de organizatori și parteneri tradiționali. Campaniile anterioare au demonstrat implicarea comunității și grija față de mediul înconjurător. Încurajez toți ieșenii să se debaraseze corect de deșeurile electrice. Contribuția responsabilă a fiecăruia dintre noi este fundamentală  pentru sănătatea comunității din care facem parte”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Activitățile legate de Ziua Mediului au început ieri, 2 aprilie 2022, și se termină oficial pe 6 iunie 2022. Ziua Mediului este sărbătorită pe 5 iunie în fiecare an.

mai multe electronice sortate pentru reciclare
Misiunea de anul acesta este de a ajuta ieșenii să învețe cum să se debaraseze corect de electronicele vechI

Ziua Mediului se sărbătorește la Iași

 multe persoane în fata primariei iasi
Festivitățile de la Iași pentru Ziua Mediului sunt o tradiție de 8 ani

În activitățile pentru Ziua Mediului au fost implicate mai multe instituții. Pe lângă organizatorii principali, Primăria Municipiului Iași, Salubris Iași, Asociația Casus și Eco Positive, participă ca parteneri și Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea pentru Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad”, Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași, Fabrica de Print, Liceul Tehnologic Petru Poni.

Ieșeni vor putea primi la tombola organizată de ECOarena premii precum  20 de bilete a câte două locuri/câștigător la Ateneul Național din Iași, 10 bilete a câte două locuri/câștigător la Opera Națională din Iași, 12 uscătoare de păr, 10 stații de călcat, 2 mixere, 2 mașini de găurit, 2 polizoare unghiulare, 2 aspiratoare cu sac.

La tombolă se pot înscrie participanții care se înscriu și se debarasează în mod corect de electronice și electrocasnice prin programul de ridicare de la domiciliu a deșeurilor. La acest program se poate înscrie oricine.

De Ziua Mediului, 5 iulie 2022, ieșenii vor sărbători prin activități educative legate de ocrotirea mediului înconjurător și modul corect de colectare selectivă a gunoiului, precum și modul corect de a scăpa de deșeurile electronice și electrocasnice.

Ieșenii pot participa la o tombolă cu premii oferite de ECOarena.

Adauga un comentariu