Local

Ieșenii se întorc din minivacanța de Paște. Coadă de câţiva kilometri în Budăi – Galerie Foto

Publicat: 03 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii se întorc din minivacanța de Paște. Coadă de câţiva kilometri în Budăi - Galerie Foto
Trafic aglomerat Budăi

Trafic bară la bară în localitățile ieșene Budăi și Podu Iloaiei. Persoanele care au plecat în alte orașe pentru a-și petrece minivacanța de Paște se întorc în Iași pentru a reveni la activitatea de zi cu zi. Din păcate zilele de relaxare au luat sfârșit.

Ca în fiecare săptămână, finalul de săptămână aduce cozi kilometrice în judeţul Iaşi. Şoferii strâng de volan şi oftează că au fost puşi în faţa unei situaţii care nu o pot rezolva.

Iată soluția finală pentru traficul rutier de la Podu Iloaiei din județul Iași

Traficul rutier infernal de pe drumul european de la intrarea în orașul Podu Iloaiei ar urma să devină istorie. Porțiunea de peste 1 kilometru din zona benzinăriei Lukoil până în oraș ar urma să fie extinsă, conform unui proiect care a ajuns deja la DRDP Iași. Și varianta cu o șosea ocolitoare în jurul orașului a fost luată în calcul, însă acest proiect depinde de viitoarea autostradă A8

Cea mai importantă porțiune din Drumul European 583 la intrarea în orașul Podu Iloaiei ar putea fi lărgită. Soluția respectivă a fost luată în calcul de autorități și a ajuns la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, administratorul șoselei. Zona cuprinsă între benzinăria Lukoil și intrarea în orașul Podu Iloaiei până la sediul primăriei duce mereu la probleme pentru șoferi. Coada de autoturisme ajunge de multe ori să fie extrem de mare. Pentru că artera se îngustează pe porțiunea de circa 1,2 kilometri, iar nervii șoferilor sunt mereu puși la încercare, au fost căutate mai multe variante. În final s-a ajuns la soluția lărgirii drumului european în zona respectivă. Proiectul se află însă la stadiul de discuții în momentul de față. În plus, în calcul au fost luate și alte variante.

Soluție pentru dopul rutier de la Podu Iloaiei

Șoseaua europeană 583 pe porțiunea respectivă se îngustează până la o bandă pe sens, ceea ce face ca traficul să fie extrem de aglomerat. Proiectul ce va fi analizat de DRDP Iași prevede ca segmentul de drum să ajungă la 4 benzi, câte 2 pe fiecare sens de mers. Însă și în acest caz proiectul este unul anevoios. În zonă sunt peste 70 de locuințe, proprietarii urmând a fi expropriați pentru lucrarea de utilitate publică. Porțiunea de la Lukoil până la sediul primăriei de circa 1,2 kilometri cuprinde și podul peste Bahlui. Și această zonă va fi refăcută, podul urmând a fi lărgit și consolidat. Asta în cazul în care se va trece pe varianta lărgirii șoselei europene. Aproape în fiecare zi traficul din zona Podu Iloaiei devine infernal.

Variantă nouă de ocolire a orașului Podu Iloaiei

O altă variantă luată în calcul de autoritățile județene ține și de găsirea unei rute alternative care să ocolească orașul Podu Iloaiei. Soluțiile autorităților locale cuprind și alte variante, tocmai pentru a scăpa de traficul infernal. În calcul au fost luate drumurile județene din jurul orașului. Mai mult, autoritatea locală din orașul Podu Iloaiei a venit cu o altă variantă de ocolire a orașului. Această variantă nouă s-ar conecta cu autostrada A8 Iași – Târgu Neamț, devenind o bretea de legătură pentru șoferii din zonă.

„Cred că varianta de ocolire ar fi cea mai bună soluție. E vorba despre un viaduct la Erbiceni, chiar înainte de Podu Iloaiei, pentru a ajunge spre Heci cu ieșire după localitatea Budăi. În cursul săptămânii viitoare vom avea o nouă ședință de lucru cu toți factorii implicați în acest obiectiv. Este nevoie de soluții pentru ca traficul rutier să nu mai fie atât de aglomerat. Această variantă poate fi folosită ca bretea și pentru viitoarea Autostradă A8”, a menționat Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.

Adauga un comentariu