Economic Local

Ieșenii se pot angaja ca măcelari în Germania! O companie din domeniul cărnii angajează 250 de tăietori de carne și lucrători în producție, plătiți cu minimum 10 euro pe oră, în funcție de experiență

Publicat: 30 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii se pot angaja ca măcelari în Germania O companie din domeniul cărnii angajează 250 de tăietori de carne și lucrători în producție plătiți cu minimum 10 euro pe oră în funcție de experiență
Ieșenii care vor să lucreze în străinătate se pot angaja ca măcelari în Germania, fiind disponibile 250 de posturi. Cei care vor să își depună CV-urile o pot face cu ajutorul consilierului EURES din cadrul AJOFM Iași, până la sfârșitul acestui an

Persoanele din Iași care vor să lucreze în străinătate se pot angaja ca măcelari în Germania, fiind disponibile 250 de posturi. Cei care vor să își depună CV-urile o pot face cu ajutorul consilierului EURES din cadrul AJOFM Iași până la sfârșitul acestui an. Un angajat poate câștiga minimum 10 euro brut pe oră, în funcție de experiență

O companie din Germania caută 250 de măcelari. Ieșenii care vor să se angajeze în străinătate la această firmă din domeniul cărnii trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Sunt avantajați cei care au o calificare profesională în industria de prelucrare a cărnii, în special ca măcelar, cu experiență profesională în domeniu, permis de conducere categoria B și automobil personal. Angajații trebuie să aibă rezistență fizică, toleranță la frig și umiditate și disponibilitate de a munci în schimburi, inclusiv în ture de noapte, să realizeze manipularea conștientă și responsabilă a mărfurilor.

În cazul persoanelor care nu au o calificare în domeniu, salariul oferit pornește de la 9,75 de euro brut pe oră, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro pe oră, inclusiv în cazul concediilor.
Potrivit anunțului angajatorului postat pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, în perioada următoare va intra în vigoare un contract colectiv de muncă în domeniul industriei de prelucrare a cărnii, iar salariul oferit va fi de 10,80 de euro brut pe oră. Persoanele care au o calificare profesională în domeniu vor negocia salariul cu angajatorul. CV-urile se depun în limba germană sau română sub îndrumarea consilierului EURES din cadrul AJOFM Iași. Persoanele preselectate în prima etapă vor fi selectate, în final, de angajatorul german.

Ieșenii se pot angaja în străinătate în domeniile construcții sau HoReCa

Tot în Germania se caută lucrători în producția și prelucrarea sticlei. Salariul pornește de la 10,45 de euro brut pe oră, așa cum prevede contractul colectiv de muncă. Angajatorii nemți caută și muncitori în construcții care pot să primească lunar 1.700 de euro, brut. Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă în străinătate au la dispoziție 341 de locuri de muncă oferite de angajatori din Olanda, Norvegia, Polonia și Germania. Astfel, în Norvegia se caută mecanici auto cu permis de categorie B, care sunt plătiți cu 20-25 de euro brut pe oră, electricieni, dulgheri sau frizeri, plătiți cu 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, restaurantele din Norvegia au nevoie de bucătari. Cei care vor să se angajeze în acest domeniu pot câștiga minimum 1.500 de euro pe lună. Reporterii „BZI” au prezentat în edițiile anterioare povestea ieșeanului care a muncit 22 de ani în Canada, dar s-a întors acasă.

În Iași sunt disponibile 683 de locuri de muncă vacante

Patronii caută mai mulți angajați cu studii medii, fiind înregistrate 583 de posturi pentru această categorie. De asemenea, 100 de posturi sunt pentru ieșenii cu studii superioare. În continuare cele mai ofertante domenii sunt serviciile, construcțiile și industria. În domeniul serviciilor sunt disponibile 583 de locuri de muncă vacante, 305 sunt în construcții și alte 197 în industrie. Companiile PibMarket Serv, Symco&Star SRL caută casieri, iar Fiscontexpert Consult SRL și Spin Group&HR SRL caută consilieri juridici. Controli de calitate sunt căutați de companiile Greenfiber International, Confecții Integrate Moldova și Katty Fashion SRL.

În continuare sunt căutați curierii. Companiile Dakota General, DFC Logistică și Implementare SRL, Premium Delivery Concept SRL sau Smart Procent SRL vor să angajeze curieri. Cererea mare pentru curieri a apărut în contextul dezvoltării pieței livrărilor la domiciliu, ca urmare a apariției pandemiei de COVID-19. Salariile pentru acest post sunt cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei, lunar, în funcție de comenzi.

Adauga un comentariu