Eveniment-Social

Ieșenii se pot bucura de o seară românească de dans și cântec tradițional, eveniment caritabil organizat de către părintele Dan Damaschin – FOTO

Publicat: 25 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ieșenii se pot bucura de o seară românească de dans și cântec tradițional eveniment caritabil organizat de către părintele Dan Damaschin - FOTO
Părintele Dan Damaschin este cunoscut pentru faptul că de-a lungul anilor a realizat foarte multe fapte caritabile

Astăzi, începând cu ora 18:00, ieșenii se pot bucura de o seară românească de dans și cântec tradițional la centrul Agora, fiind un eveniment caritabil organizat de către părintele Dan Damaschin

Scopul evenimentului este de a bucura oamenii, dar și de a strânge fondurile necesare pentru achiziționarea aparaturii din cadrul Policlinicii socio-medicale „Veronica” din Iași, care costă în jur de un milion și jumătate de euro.

Eveniment caritabil care îmbină distracția cu bunătatea

o poză cu Raluca Diaconu
Printre interpreții care vor încânta astăzi persoanele prezente la seara românească de dans și cântec popular tradițional se numără și Raluca Diaconu

Părintele Dan Damaschin este cunoscut pentru faptul că de-a lungul anilor a realizat foarte multe fapte caritabile. Reamintim că acesta a cumpărat Hotelul Tudor Palace cu ajutorul donațiilor, iar în prezent îl transformă în primul spital social din Iași, unde se vor oferi servicii medicale gratuite tuturor oamenilor nevoiași care nu sunt asigurați și nu se pot îngriji.

Astăzi, începând cu ora 18:00, la centrul Agora are loc un eveniment caritabil unde oamenii se pot distra și pot face bine în același timp. Este vorba despre o seară românească de dans și cântec tradițional, unde intrarea este liberă. Părintele Dan Damaschin își dorește ca banii care se vor strânge din donații să se adauge la suma cu care trebuie să plătească avansul pentru computerul tomograf (CT) și pentru RMN  (Rezonanța Magnetică Nucleară), care costă un milion și jumătate de euro.

„În această perioadă, ne pregătim destul de mult pentru a putea achiziționa Computerul Tomograf, adică CT-ul, și Rezonanța Magnetică Nucleară, adică RMN-ul, să dăm avansul și să semnăm contractul. Va fi un cost foarte mare, un preț aproape de un milion și jumătate de euro.

Avem nevoie de tare mult sprijin și iată că, pe lângă pictorii de icoane care s-au solidarizat în urmă cu două săptămâni, ne vor veni în ajutor și interpreții de muzică populară care vor fi prezenți la această seară românească de dans și cântec tradițional. Uite așa mergem mai departe cu centrul «Veronica».

Începe să prindă contur centrul care va veni în ajutorul mamelor și copiilor. Lucrările sunt într-un stadiu avansat, lucrăm la compartimentarea interioară, instalații și izolație exterioară și pot spune că în câteva săptămâni ne putem apuca de amenajare”, declară părintele Dan Damaschin.

Ce interpreți sunt prezenți astăzi la seara românească de dans și cântec tradițional?

o poză cu centrul de evenimente Agora
Astăzi, începând cu ora 18.00, ieșenii se pot bucura de o seară românească de dans și cântec tradițional, la centrul de evenimente Agora

Printre interpreții care vor încânta astăzi persoanele prezente la seara românească de dans și cântec popular tradițional se numără Raluca Diaconu, Loredana Călin, Dănuț Onoiu, Brindușa Covalciuc Ciobanu, Constantin Bahrin, Ana Blăgeanu și Petrică Fandarac.

„Pe 25 mai voi cânta la Iași, acolo unde se desfășoară spectacolul caritabil «România pentru viață» pentru «Veronica», un spectacol  organizat de asociația «Glasul Vieții» și părintele Dan Damaschin cu scopul de a întemeia prima clinică socială din România, care să vină în sprijinul femeilor, în sprijinul mamelor aflate în situații de criză.

Părintele Dan Damaschin a salvat mii de vieți și a ajutat o mulțime de femei aflate în situații grele. Mă bucur să fac parte din acest proiect alături de interpreți îndrăgiți din Moldova și Bucovina”, mărturisește Raluca Diaconu în cadrul unei postări de pe o rețea de socializare.

„Veronica” este sigurul spital social din Iași, Moldova și chiar din România unde mamele și pruncii vor avea parte de îngrijiri medicale gratuite de cea mai bună calitate. Costul lucrărilor de amenajare și de dotare cu aparatura necesară depășește celebrele 6 zerouri, dar va veni în ajutorul multor persoane.

Astfel, ieșenii sunt așteptați în număr cât mai mare la seara românească de dans și cântec tradițional, la evenimentul caritabil ce are loc astăzi, începând cu ora 18:00, la centrul Agora, unde pot îmbina distracția cu bunătatea și facerea de bine.

Comentarii
Adauga un comentariu