Local

Ieșenii se pot reprograma pentru vaccinare! 8 centre noi vor funcționa în județ începând cu data de 15 februarie! Dr. Vasile Cepoi: „Oricine poate anula o planificare”

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii se pot reprograma pentru vaccinare 8 centre noi vor funcționa în județ începând cu data de 15 februarie Dr. Vasile Cepoi Oricine poate anula o planificare
Locuri disponibile pentru vaccinarea anti-COVID-19 începând cu data de 15 februarie 2020 în noile puncte de vaccinare anti-COVID-19 din județul Iași

Noi locuri pentru campania de vaccinare anti-COVID-19 vor fi disponibile la Iași începând cu 15 februarie 2021. Persoanele care doresc să se programeze mai devreme de data la care au fost planificate inițial pentru imunizare o pot face de pe data de 10 februarie. Ieșenii vor putea opta pe platforma de programare online pentru unul dintre cele 8 noi puncte de vaccinare

În județul Iași, pe 15 februarie 2021, se deschid alte 8 puncte de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, începând cu această dată vor exista în total 27 de puncte de vaccinare în care se vor putea imuniza împotriva coronavirus persoanele incluse în etapa a doua. Ieșenii, dornici să se vaccineze și care s-au programat încă din ultimele două săptămâni ale lunii ianuarie 2021, au prins locuri în centre abia în luna martie.

De altfel, medicii de familie din Iași nu au mai găsit locuri pentru pacienții care solicitau să se programeze pentru imunizare încă de la sfârșitul lunii ianuarie. În general, desfășurarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 depinde de numărul dozelor de vaccin distribuite de producători, situație care până astăzi ridică probleme. Odată cu deschiderea noilor puncte de vaccinare anti-COVID-19 și cu aprobarea a trei producători ai serului care imunizează populația împotriva coronavirus, modul de desfășurare a campaniei se modifică începând cu jumătatea lunii februarie 2021.

Ieșenii planificați în martie pentru vaccinare se pot reprograma mai devreme pe platforma online

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DPS) Iași au anunțat că pe platforma online de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 se vor pune la dispoziția ieșenilor noi locuri începând cu data de 15 februarie. Așadar, orice ieșean inclus în etapa a doua de vaccinare care s-a programat în luna martie, dar care dorește să i se administreze doza mai devreme, își poate anula programarea și se poate reprograma. De asemenea, persoanele care încă nu a găsit un loc, dar doresc să se imunizeze, se vor putea înscrie pe platformă de pe data de 10 februarie 2021.

„8 noi puncte de vaccinare vor funcționa în județ începând cu data de 15 februarie 2021. Acestea vor apărea în platforma de programare începând cu data de 10 februarie 2021. Se pot programa persoanele incluse în faza a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19”, au declarat reprezentanții DSP Iași.

Programarea online pentru vaccinarea anti-COVID-19 se va face în funcție de centre

Începând cu data de 15 februarie 2021 vor fi deschise alte 8 fluxuri de vaccinare. Programarea pe platformă, care va fi operațională de pe data de 10 februarie, se va face în funcție de locurile disponibile în aceste centre.

„Oricine își poate anula o planificare și face alta. De mâine, platforma online va fi operațională și va avea locurile din cele 8 puncte de vaccinare care se vor deschide începând cu data de 15 februarie 2021. Inițial vorbeam de deschiderea lor pe 8 sau 15 februarie în funcție de dozele de vaccin disponibile. În acest sens s-a decis să se deschidă de pe data de 15”, spune Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Astfel, vor exista 7 centre în: com. Ciurea la Centrul Cultural „Cella Neamțu” (1 flux populație), Țibanești la Centru de Permanență Medicală (1 flux populație), Vlădeni la Dispensarul Medical și Centru de Permanență (1 flux populație), Rediu la SC Clinica Almedra SRL – șos. Valea Rediului, nr. 54, demisol, Bl. C a, sat Rediu, comuna Rediu (1 flux populație), Tg. Frumos, str. Cuza Vodă, nr. 44 (1 flux profesori), Iași în Corp Universitatea de Medicină și Farmacie – str. Universității, nr. 16 (1 flux profesori) și Iași – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 (2 fluxuri profesori).

46.472 de vaccinări s-au realizat de pe 27 decembrie 2020 până pe data de 7 februarie 2021 în județul Iași

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în județul Iași, conform datelor centralizate, până pe data de 7 februarie 2021, au fost efectuate 46.472 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 35.508 au fost vaccinate cu prima doză și 10.965 cu doza a doua. Pe data de 06 februarie 2021 au fost vaccinate 1.247 de persoane, dintre care 503 au primit prima doză și 774 de persoane au primit a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 118 reacții adverse ușoare. Ieșenii incluși în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19 s-au imunizat în cele 17 centre de vaccinare anti-COVID-19, cu un total de 19 fluxuri.

Astfel, doritorii s-au programat online la unul dintre centrele: SC Antibiotice SA Iași, Podu Iloaiei, Tg. Frumos, Hârlău, Pașcani, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul „C. Negruzzi”, Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu”, Școala Gimnazială „G. Călinescu”, Spital „Elytis”, Spital „Sf. Sava”, Policlinica „Regina Maria”, Spitalul Clinic „Elena Doamna”, SC MedLife SA, Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu”, Liceul Teoretic „Waldorf”, Tomești.

Adauga un comentariu