National

IGSU, mesaj pentru noaptea de Revelion: „Dacă respectați cele două reguli simple, veți intra sănătoși în noul an!”

Publicat: 31 dec. 2020
I.G.S.U.
I.G.S.U.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență le recomandă românilor să fie precauți în noaptea de Revelion şi să respecte „două reguli simple”.

„A început număratoarea inversă până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem două recomandări pentru voi:

IGSU: Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!

Nu neglijați respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus! Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Dacă respectați cele două reguli simple, veți intra sănătoși în noul an!”, scrie în mesajul IGSU.

Pompierii mai spun că este important ca românii să sărbătorească acasă, în familie, și să poarte mască și să păstreze distanța fizică. În ceea ce privește artificiile, pompierii le recomandă românilor să nu le utilizeze în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase.

Pompierii le recomandă românilor să nu dea artificii în spații închise, balcoane, holuri de bloc, terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire și nu pot fi lăasate la îndemâna copiilor.

În noaptea Revelionului, peste 5.200 de pompieri vor asigura misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, la nivel național.

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Anului Nou

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Anului Nou și arată că revenirea la normalitate este tot mai aproape, dacă vom respecta regulile impuse de pandemie.

”Dragi români,

Ne aflăm la finalul unui an extrem de dificil, în care viața noastră a fost schimbată radical de o pandemie fără precedent.

Vă mulțumesc pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și pentru implicarea în efortul comun de a limita răspândirea acestui teribil virus și de a-i proteja pe semenii noștri. Din păcate, prea mulți oameni au pierdut lupta cu boala și gândurile mele se îndreaptă acum și către familiile îndoliate.

Un mesaj special de apreciere și recunoștință transmit medicilor și personalului medical, care au muncit până la epuizare și continuă să o facă pentru a salva vieți.

Privim spre Noul An cu multă speranță și încredere că vom trece cu bine peste această grea încercare. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipsește tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi. Să continuăm să fim responsabili, pentru ca acest obiectiv al nostru să devină realitate cât mai curând!

Vă doresc tuturor multă sănătate și un An Nou fericit! La mulți ani!”, a spus Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu