Actualitate

Ilan Laufer, mesaj adresat conducerii României: „Inacțiunea, incompetența și minciuna”

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ilan Laufer mesaj adresat conducerii României Inacțiunea incompetența și minciuna
Ilan Laufer, mesaj dur la adresa conducerii României

Ilan Laufer, fondatorul Platformei Social Liberale, a lansat un mesaj dur adresat președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban dar și ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta consideră că cei trei au ucis economia din România după ce un procentaj semnificativ din companiile românești au „murit” fără a primi vreun ajutor din partea statului. State precum Germania, SUA, Israel au salvat i-au susținut pe patronii firmelor prin stimulente financiare directe și indirecte.

„OPERAȚIA A REUȘIT! PACIENTUL A MURIT! IOHANNIS, ORBAN și CÎȚU AU “SALVAT” ROMÂNIA ȘI AU OMORÂT ECONOMIA! În loc să fie conectate de urgență la “VENTILATOARE” și salvate prin stimulente financiare directe și indirecte așa cum este în Germania, SUA , Israel și alte state, în România, sute de mii de companii cu capital românesc sunt lăsate să moară fără niciun fel de tratament. Peste 25% din companiile românești au “decedat”, FĂRĂ ACCES la “TRATAMENT” de la declanșarea crizei și până în prezent, iar alte 200.000 de companii românești, care angajează peste 50% din actuala forță de muncă, sunt deja cu un picior în groapă. Inacțiunea, incompetența și minciuna Guvernului Orban, în ceea ce privește lipsa măsurilor economice, sunt principalele motive pentru care criza economică va fi mai amplă și mai lungă decât criza financiară din 2010.

Ilan Laufer: „România a intrat oficial în zodia austerității!”

Indiferent cat de mult încearcă Orban și Cîțu să ne convingă că pensiile “vor crește”, dar nu cu cât este prevăzut în lege, în realitate înseamnă că se TAIE. Dacă de la 1 Septembrie, punctul de pensie va crește doar cu 10% și nu 40%, așa cum prevede legea, în realitate acest lucru reprezintă o TĂIERE a unui drept câștigat prin lege. În fapt, pensile nu cresc cu 10%, ci de fapt, scad cu diferența de 30% pe care Guvernul nu o acordă conform legilor in vigoare. Plecând de la acest principiu simplu, tăierea alocațiilor pentru copii este doar vârful icebergului de austeritate pregatită de Guvern. Urmează pensiile și salariile. Economia românească și sute de mii de companii au nevoie de ajutor din partea statului ACUM, așa cum pacienții au nevoie de ventilatoare.

Iar în acest caz “ventilatoarele” reprezintă o politică de naționalism economic prin care statul creează diverse programe ce facilitează accesul companiilor la ajutorul de stat, la credite garantate de stat, la bani europeni și la credite cu dobândă subvenționată.  Companiile au nevoie de bani și de acces la bani așa cum omul are nevoie de aer, iar în acest moment primesc numai praf în ochi.”, a declarat Ilan Laufer.

 

Adauga un comentariu