Actualitate

Ilie Bolojan îi cere lui Klaus Iohannis să nu se implice în alegerile din PNL

Publicat: 20 iun. 2021
Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan
Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a vorbit, duminică, 20 iunie, despre alegerile intene din PNL. Ilie Bolojan consideră că Congresul va valida şi poziţia administrativă a celui care va câştiga competiţia, fie că este premierul, fie că este preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Când un candidat nu este recunoscut de partidul lui, i se ştirbeşte autoritatea”, a declarat Ilie Bolojan, care speră, însă, ca va exista o competiţie în PNL care „să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcţiona”.

„În lumea politică, nu există o singură dată să fii perdant şi după aceea ieşi. În lumea politică avem exemple istorice – şi din România şi din alte ţări – poţi să pierzi alegeri şi după care poţi să câştigi. Gândiţi-vă la preşedintele Emil Constantinescu de exemplu. Deci nu înseamnă că dacă ai pierdut nişte alegeri în anumite condiţii nu mai poţi reveni după aceea în politică. Rămâne de văzut asta. E clar că, în general, e bine să nu pierzi de foarte multe ori pentru că devii un perdant şi oamenii nu se mai raportează la tine”, a declarat Ilie Bolojan, duminică.

Ilie Bolojan: „Nu cred că trebuie să se implice“

Liderul PNL Bihor a vorbit şi de implicarea preşedintelui României în alegerile interne ale PNL.

„Nu cred că trebuie să se implice, dar trebuie să discutăm deschis şi această chestiune. Întotdeauna între preşedintele României şi partidul preşedintelui, chiar dacă nu a fost o legătură explicită sau chiar dacă preşedintele nu este pasionat de ceea ce se întâmplă în detaliu în partidul respectiv, totusi, o parte din membrii partidului, din oamenii de decizie, se uită să vadă cam ce ar dori preşedintele României. Probabil, oricum, o parte din colegi se uită să vadă dacă s-ar da un semnal poate implicit, nici într-un caz explicit, deci e posibil să se întâmple treaba asta şi asta este o chestiune pe care am văzut-o în ultimii 20 de ani”, a precizat Ilie Bolojan.

Parteneriat între şeful statului şi premier

Bolojan crede şi că ar trebui să existe un parteneriat între şeful statului şi premier, pentru a avea reforme.

Întrebat dacă Florin Cîţu mai poate rămâne premier, în cazul în care pierde alegerile din partid, Bolojan a răspuns:

„Din punctul meu de vedere, Congresul este şi o chestiune de validare pe poziţia administrativă pe care o ocupi, nu doar un congres politic, pentru că în momentul în care un candidat nu este recunoscut de partidul lui, vă puteţi da seama că i se ştirbeşte autoritatea. Ori, neavănd autoritate, indiferent cine ar fi în situaţia asta, nu mai poate fi eficient pe poziţia administrativă pe care o ocupă. Deci, cred că va fi un efect. Ce vor face, colegii care candidează, după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne la decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare”.

Vrea Ludovic Orban să fie din nou premier?

Întrebat, de asemenea, dacă este de părere că în cazul unui câştig al lui Ludovic Orban, la Congres, acesta va reveni pe funcţia de premier, Bolojan a răspuns că nu ştie dacă Orban şi-ar dori să revină pe această funcţie.

„De obicei, aceste competiţii politice, chiar şi în interiorul unui partid, nu sunt doar o defilare şi o chestie de scrimă. De multe ori lucrurile degenerează. Sper să nu ajungem acolo, pentru că nu suntem în opoziţie, în aşa fel încât ce se întâmplă în PNL să aibă efecte în 2024. Ceea ce se întâmplă în PNL are efecte în guvernarea ţării, mâine, poimâine, deci trebuie gândită o competiţie care să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcţiona. Nu ştiu dacă domnul Orban, într-o asemenea ipostază, şi-ar dori să revină, dar eu sper ca din această competiţie, relaţiile dintre cei care concurează, să rămână la un nivel normal”, a declarat Ilie Bolojan.

Congresul PNL va fi organizat în luna septrembrie, iar pentru funcţia de preşedinte s-au anunţat doi candidaţi: Ludovic Orban – actual lider al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Florin Cîţu – actual premier al României.

Comentarii
  • Niste netrebnici acesti PNL/isti antiromani!!Nu dai nici macar indexare la PENSIONARI si totusi a crescut puterea de cumparare in conditiile in care preturile au luat/o razna!!!Afirmatia apartine acestui neica nimeni,CATU!!!Raspunde mai omule,unde ai invatat asa ceva!!Raspunde/le romanilor chitaristul!!Sa plece din functii si politica. Balaban Gh. Barladcare -alta afirmatie ireala!!!Oare nu iti e rusine ca detii aceasta functie NEMERITAT!!Rog jurnalistii adevarati sa/i solicite un raspuns concret la astfel deafirnatiigrosolne si IRELE,facute de un astfel de individ.Oare unde o fi studiat de emiteastfel de teorii!!!Oameni buni,luati atitudine si dati cu EL de pamant,caci chiar ne crede PROSTI!! Idem si ORBAN

  • Da va avea loc marele congres a șobolănimi pdln-iste care au înrobit populimea sub marele patronaj de la cococeni care a înfiinșat curaliția șobolăneală a mea

Adauga un comentariu