Titlurile zilei

Imagini de coșmar! Așa arată casa în care două persoane au murit carbonizate! Parcă a căzut un blestem peste familie. Unul dintre frați s-a sinucis anul trecut – GALERIE FOTO

Publicat: 27 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini de coșmar Așa arată casa în care două persoane au murit carbonizate Parcă a căzut un blestem peste familie. Unul dintre frați s-a sinucis anul trecut - GALERIE FOTO
Bătrâna îl găzduia din milă pe unul dintre bărbați

Luni seară, un incendiu a cuprins o casă de pe strada Simion Bărnuțiu, în Țicău, municipiul Iași. În casa de lângă pădure locuia o femeie în vârstă de 84 de ani, alături de cei doi fii ai săi și un bărbat care stătea în gazdă. Doi dintre bărbați, fiul bătrânei și bărbatul ce locuia cu ei, au fost găsiți carbonizați de către echipajele de intervenție sosite la fața locului. La două zile de la tragedie, detalii cutremurătoare au ieșit la iveală, asemeni unui blestem care s-a abătut asupra familiei

Se pare că membrii familiei Mușat au trecut de-a lungul timpului prin momente dificile. În urmă cu aproximativ un an, un alt copil al femeii s-a sinucis la câțiva metri de locuință. În plus, nora acesteia a murit recent de cancer.

Bătrâna îl găzduia din milă pe unul dintre bărbați

La data de 24 octombrie, trei autospeciale de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și un echipaj de prim ajutor calificat au ajuns pe strada Simion Bărnuțiu, o casă bătrânească situată lângă pădure fiind cuprinsă de flăcări. În imobil locuiau patru persoane, trei bărbați (doi dintre ei erau frați) și o bătrână în vârstă de 84 de ani, pe nume Ortanța Mușat. Costel Mușat, unul dintre fiii femeii, a murit carbonizat, alături de bărbatul care se afla în gazdă, în timp ce fratele și mama sa au scăpat cu viață.

„Din ce știu, Ortanța a ieșit din spital și stă la băiatul ei care locuiește la garsonieră, la fel și celălalt băiat care a scăpat. Sigur au băut și s-a întâmplat asta. Din moment ce au murit intoxicați, nu se mai puteau mișca. Bărbatul care stătea la ei era un necunoscut, îl țineau din milă, că nu avea unde locui, anul trecut au făcut la fel cu un om, chit că nu aveau nici ei bani”, a declarat una dintre vecine.

Blestemul familiei de lângă pădure

Familia Mușat a fost greu încercată. Pe lângă incendiul care a avut loc în urmă cu câteva zile, ghinioanele s-au ținut lanț în ultimii ani. În plus, consumul de alcool ar reprezenta marea problemă care ar fi atras toate nenorocirile.

„Familia asta a fost cam ghinionistă. Băiatul cu handicap, cel care a scăpat, a fost operat la ureche când era mic și i-au greșit operația. Ei au fost cinci frați, acum au mai rămas trei. Anul trecut, unul dintre ei s-a spânzurat în pădurea de lângă casă, cred că era beat de a făcut asta, iar acum incendiul. Nici măcar un copil de-al ei nu este bine. Băiatul la care stă acum și-a pierdut nevasta, pentru că a murit de cancer. O fată de-a ei bea și stă pe la «Socola». Alcoolul face ravagii. Nu au o familie liniștită. Cum să spun, aveau probleme cu banca… cum țineau tot felul de oameni la ei, sigur beau împreună. Soțul femeii a murit de mult timp, nici nu l-am prins, casa era vai de ea”, a adăugat vecina.

Adauga un comentariu