Local

Imagini de coșmar de pe un drum din județul Iași! Zona unde sute de șoferi își rup mașinile în fiecare zi. Șoseaua nu a fost asfaltată niciodată – GALERIE FOTO

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini de coșmar de pe un drum din județul Iași Zona unde sute de șoferi își rup mașinile în fiecare zi. Șoseaua nu a fost asfaltată niciodată - GALERIE FOTO
Imagini de pe drumul județean DJ 244 D Coropceni - Ciortești- Dolhești- limită județ Vaslui

Un drum din județul Iași a devenit un adevărat blestem pentru conducătorii auto. Șoseaua nu a fost reabilitată niciodată, iar șoferii abia se mai încumetă să circule pe drum. Drumul DJ 244D Coropceni – Ciortești – Dolhești – limita județului Vaslui se numără printre cele mai proaste artere din județul Iași. Noua conducere a Consiliului Județean Iași a dispus alocarea a 5,4 milioane de euro pentru refacerea șoselei din sudul Iașului

Dezastru în județul Iași pe drumurile administrate de Consiliul Județean. Una din șoselele lăsate de izbeliște din masterplanul făcut de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) va fi într-un final refăcută. DJ 244D Coropceni – Ciortești – Dolhești – limita județului Vaslui va fi reabilitată pe două segmente. O primă parte de 7,3 kilometri a fost luată în calcul pe traseul respectiv până la DN24. În calcul intră și o altă porțiune de 3,9 kilometri din acest sector de drum.

Proiectul prevede astfel refacerea a 11,2 kilometri din acest drum din județul Iași. Șoseaua aflată în administrarea DJADP va fi reabilitată pentru 26,3 milioane lei (5,4 milioane euro). Artera DJ 244 D este și cea mai scurtă rută pentru a ajunge de la Iași, la Huși. Șoseaua arată ca după război, fiind neglijată de toate administrațiile care s-au perindat la Consiliul Județean Iași. Abia prin 2015 s-au pus câteva plombe, însă nici acestea nu au rezistat și au sărit imediat.

„Nu s-a făcut nicio investiție în mandatul lui Maricel Popa, nici deszăpezire, nici curățare, nimic. Doar ignoranță din partea acestuia. Actuala conducere a Consiliului Județean Iași a reparat această nedreptate pentru locuitorii de pe traseul drumului. Este momentul ca șoseaua să fie refăcută, iar oamenii din zonă să poată avea parte de un drum pe care să poată circula în condiții normale pentru secolul XXI”, a precizat Alina Apostol, primarul comunei ieșene Ciortești.

Dezastru lăsat pe drumul Ciortești – Coropceni în mandatul lui Maricel Popa

Situația s-a perpetuat în mandatul anterior din cauza lui Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Popa nu a vrut să se ocupe de reabilitarea acestui drum pentru că pe traseul arterei sunt localități cu primari PNL.

„Am promis, am făcut. Asta e deviza celui care a promis, dar n-a făcut, numărul 1 în listele parlamentare PSD, vechiul meu prieten, fostul președinte CJ Maricel Popa! Drumul județean DJ244D Coropceni – Ciortești – Dolhești – limită Vaslui a fost scos la licitație pentru lucrări. Las imaginile să vorbească, drumul groazei de azi va fi o urâtă amintire a celei mai slabe conduceri ieșene din ultimii 30 ani!”, a menționat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

Șosele din județul Iași, abandonate pe criterii politice

DJ 244D Coropceni – Ciortești – Dolhești – limită Vaslui nu este singurul drum din județul Iași care a fost abandonat de ambițiile politice ale lui Maricel Popa. Deși era trecută în masterplanul de drumuri județene, șoseaua DJ 281 B Boroșoaia – Plugari a fost lăsată de izbeliște de Popa. Abia în urmă cu câteva săptămâni drumul județean a primit finanțare prin contractarea unui credit de angajament de 4,4 milioane de euro. În plus, o parte din drum a ajuns și la Compania Națională de Investiții pentru a fi finanțat. Drumul trece printr-o altă localitate condusă de un primar al PNL, adversar politic al lui Maricel Popa, actual senator PSD Iași.

Adauga un comentariu