Local

Imagini emoționante! În această seară, o parte din Cafeneaua Piața Unirii este casă pentru câteva familii fugite din calea bombardamentelor din Ucraina – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini emoționante În această seară o parte din Cafeneaua Piața Unirii este casă pentru câteva familii fugite din calea bombardamentelor din Ucraina - FOTO VIDEO
CPU Iași a devenit casă pentru câteva familii de refugiați care au fugit din cauza bombardamentelor din Ucraina

După izbucnirea războiului, românii au dat dovadă de solidaritate. Mai multe suflete nevinovate și-au găsit refugiul la Cafeneaua Piața Unirii din Iași.

CPU Iași a devenit casă pentru câteva familii de refugiați care au fugit din cauza bombardamentelor din Ucraina. Echipa CPU s-a mobilizat și a depus eforturi pentru ca mamele și copiii lor să dispună de cele mai bune condiții.

Astfel, familiile adăpostite acolo au acces la toate condițiile, au beneficiat de dușuri, au primit paturi și alimente, produse de care au nevoie mai ales copiii care sunt mai mici, aceștia au primit mâncare specială, în funcție de vârstă. Datorită atmosferei primitoare, copiii au început să se joace imediat.

Mobilizarea echipei a fost extraordinară, în doar o oră, au transformat Cafeneaua Piața Unirii în acasă. Camerele sunt pline de refugiați, iar echipa a fost nevoită să amplaseze paturi și în incinta cafenelei.

Tot ajutorul din partea patronatului CPU este gratuit, deoarece au mărturisit că este de ajuns faptul că au putut ajuta.

De asemenea, echipa CPU urmează să mai facă un astfel de gest umanitar și pentru alte familii care se află într-o situație dificilă. Aceștia urmează să amplaseze și mai multe paturi, în funcție de câți oameni vor veni.

Primăria Iași și Consiliul Județean ar trebui să se gândească la o strategie pentru a da o mână de ajutor refugiaților. Degeaba există persoane care vor să ajute, daca cei care ocupă funcții publice nu oferă un minim ajutor.

 

 

 

Adauga un comentariu