Eveniment-Social

Imagini fabuloase! Un afacerist cunoscut detine doua palate chiar in Iasi – FOTO

Publicat: 20 iul. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Vilele impresionante, prin dimensiuni, pe care acest om de afaceri le detine nu sunt considerate de arhitecti prea reusite din punct de vedere arhitectural
 
Multi oameni de afaceri din Iasi se plang ca le merge greu de cand cu criza, ca nu au bani, dar iata ca sunt si afaceristi care detin adevarate palate in zonele de lux din oras. Unul dintre aceste exemple este Vasile Macovei, patronul de la Granit, cel care are doua dintre cele mai mari vile din oras. Una in Nicolina, spre Ciurea, si una abia finalizata in Bucium. De-a dreptul impresionante prin dimensiuni, cele doua case arata mai mult a palate. Daca vila de pe soseaua Nicolina aduce mai mult a palat tiganesc, nici despre vila din Bucium specialistii nu au prea multe cuvinte de lauda.

Pentru o parere avizata, i-am cerut unuia din arhitectii cu care primaria colaboreaza sa precizeze pe baza catorva fotografii ce parere are despre cele doua imobile, impresionante, la o prima vedere, prin dimensiunile lor. Acesta considera ca vilele nu sunt modele de urmat ca aspect – cel putin la exterior. „Nu sunt cadiri deosebite niciuna dintre ele. Nu reprezinta un model neaparat de urmat, sunt lucruri care trebuiau tratate altfel”, a declarat Marian Jan Chirita, unul din arhitectii cu care colaboreaza constant municipalitatea.

Castelele din Ciurea si Bucium

Prima vila a afaceristului este amplasata in zona Ciurea si aduce aminte de Palatul Culturii – daca privim turnuletele de pe acoperisul verde. Terasele care inconjoara toate cele trei niveluri ale vilei aduc aminte insa mai degraba de stilul in care sunt construite casele tiganesti. Imobilul impresionant prin dimensiuni are in fata o fantana arteziana, proprietatea afaceristului fiind inconjurata de un gard din fier forjat. In Bucium, Vasile Macovei si-a construit un adevarat mastodont. Proprietatea pe care acesta si-a ridicat casa este uriasa, incercuita cu un gard de plasa metalica si plexiglas pe laterala, accesul realizandu-se printr-o poarta de fier forjat, continuata in partea de la drum cu un gard din acelasi material. Accesul pana la scarile vilei se face pe un trotuar de pavele care incepe de la poarta, acesta fiind strajuit de lampioane, dupa care, pe fiecare parte este plantat un sir de brazi argintii si trandafiri. Vila cu trei etaje, balcoane si coloane aduce intrucatva cu casele americane.

Omul de afaceri Vasile Macovei nu a detaliat daca-si permite sa intretina aceste case sau de unde a avut bani sa ridice doua palate in Iasi, dar a recunoscut ca si le-a construit in regie proprie. „Nu as avea prea multe sa va zic. Este vorba despre proprietati personale. Casa din Bucium e construita in regie proprie. Ca si cealalta, este rezultatul muncii mele. Sunt constructor de 40 de ani, am firma de constructii. Nu vreau sa ma laud, nu ma intereseaza foarte mult acest tip de vizibilitate. Nu am avut nevoie de un arhitect de nu stiu unde (pentru proiectul vilei din Bucium – n.r.), am destula experienta in domeniu. Mai multe nu am ce sa va spun”, a declarat afaceristul Vasile Macovei.

Adauga un comentariu