Imagini sfâșietoare de la grădina zoologică! O mamă cimpanzeu își jelește de luni de zile puiul - VIDEO

Imagini sfâșietoare de la grădina zoologică! O mamă cimpanzeu își jelește de luni de zile puiul – VIDEO

21 mai 2024, 14:15,
BZI.ro, în International

Vizitatorii grădinii zoologice Bioparc din Valencia au fost întâmpinați în ultimele 3 luni de o scenă emoționantă: o mamă cimpanzeu își poartă după ea puiul mort, neputând să îi dea drumul, relatează Reuters.

Maimuța numită Natalia și-a pierdut puiul la doar câteva zile după naștere. Reprezentanții grădinii zoologice afirmă că ea s-a agățat de trupul său inert de atunci.

„Acesta este un comportament care a fost observat anterior la cimpanzei, nu doar în grădini zoologice, ci și în sălbăticie”, a declarat Miguel Casares, directorul Bioparc, pentru Reuters.

Cimpanzeii se numără printre cele mai periclitate primate din Africa

La fel ca oamenii, cimpanzeii îi pot jeli pe cei apropiați, dar cazul de la grădina zoologică din Valencia este neobișnuit din cauza perioadei lungi de timp de când Natalia își poartă puiul mort după ea.

Casares spune însă că acest lucru trebuie respectat, la fel ca în cazul oamenilor.

„Vizitatorii noștri, care la început sunt destul de șocați de imaginea puiului mort, înțeleg de îndată ce le explicăm de ce l-am lăsat și de ce ținem situația sub observație”, afirmă el.

Natalia mai pierduse unul dintre puii ei în primăvara lui 2018, astfel că acum ea a fost monitorizată îndeaproape de angajații grădinii zoologice.

Cimpanzeii se numără printre cele mai periclitate primate din Africa, unde o populație de doar 100.000-200.000 de exemplare suferă din cauza vânării lor, pierderii habitatului și bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *