Local

Imagini superbe si pline de o înaltă încărcătură spirituală cu o biserică din Iași! Aici se pregătește un moment special-FOTO

Publicat: 09 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini superbe si pline de o înaltă încărcătură spirituală cu o biserică din Iași Aici se pregătește un moment special-FOTO
Sfințirea Bisericii Parohiei Sfânta Mahramă a Domnului și "Sfinții Martiri Brâncoveni"

Mâine, 10 octombrie 2022, va avea loc sfințirea Bisericii Parohiei Sfânta Mahramă a Domnului și „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

La Liturghie vor participa și reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Lăcașul din cartierul Cantemir a fost reabilitat complet,iar în această perioadă a hramului Cuvioasei Parascheva va fi sfințit. Odată cu sfințirea acestui lăcaș, credincioșii se pot închina și la moaștele care se află aici.

Sfințirea va avea loc în jurul orei 8.00, Liturghia fiind săvârșită de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de doi ierarhi din Basarabia.

Mesajul Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, adresat pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași cu prilejul hramului din acest an:

Pelerinaj sfânt și binecuvântat

Se împlinesc anul acesta 380 de ani de la aducerea la Iași a binecuvântatelor moaște ale Sfintei Parascheva.

Cuvioasa noastră dragă și sfântă ne-a ocrotit în suferință, ne-a mângâiat în durere, ne-a dăruit nenumărate bucurii adânci.

Anul acesta, pelerinii vin la Iași și pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea lor cu privire la sănătatea proprie și a celor dragi și, pe căi neînțelese uneori de mintea noastră, Cuvioasa oferă răspuns, dăruiește încredere și binecuvintează.

Rugăciunea noastră către Sfânta Parascheva cuprinde și suferința celor bolnavi din întreaga lume precum și strădania ostenitorilor din spitale.

Dumnezeu să aibă milă de noi, să ne ierte de prea multele noastre păcate, să ne dăruiască duh de pocăință și vindecare de mulțimea rănilor sufletești și trupești.

Teofan,

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

 

Adauga un comentariu