Actualitate

Imagini unice în Copou. Zeci de militari au fost martori în curtea Garnizoanei militare la acest moment – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Militarii din cadrul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au de ieri un nou comandant. Colonelul Daniel Pop a preluat comanda Brigăzii în urma unei decizii venite de la Ministerul Apărării Naționale. La manifestare au fost prezente și oficialitățile locale și județene

Ieri, 2 decembrie, la Palatul Oștirii din Copou, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Colonelul Daniel Pop a preluat comanda de la colonelul Ionel-Lucian Sandu. Noul comandant la ostașilor ieșeni a fost instalat oficial în urma unei decizii luate de la Ministerul Apărării Naționale.
La festivitate a fost prezent generalul maior Dorin Blaiu, comandantul Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și edilul Mihai Chirica alături de prefectul Marian Șerbescu. Au mai fost prezenți și șefii instituțiilor ieșene din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și comandanții batalioanelor din compunerea Brigăzii 15 Mecanizată.

„Vreau să-i mulțumesc domnului comandant Sandu, așa cum am făcut de fiecare dată, și celorlați comandanți ai Garnizoanei Iași pentru modul cum am colaborat. Pentru felul în care ne-am implicat în proiectele comunității și ale Garnizoanei, felul în care am reușit să stăm aproape de cetățenii municipiului Iași și să arătăm că Armata Română merită tot respectul. Prin această Garnizoană, de fiecare dată au trecut elitele române ce au reușit să ducă mai departe lucrurile frumoase depre orașul nostru. Noi trebuie să oferim spijin moral și material pentru ca Armata Română să fie cea mai puternică de pe flancul estic al NATO. Suntem la 30 de kilometri și am ieșit din Uniunea Europeană, iar asta ne provoacă de fiecare dată atenție sporită față de angajamentele și partenerii noștri pe care-i stimăm foarte mult”, a menționat edilul Mihai Chirica.

Cine este noul șef al Garnizoanei?

Colonelul Daniel Pop a îndeplinit numeroase funcții de-a lungul carierei. Acesta a fost comandant al Batalionului 32 Cercetare, Supraveghere „Mircea” din Timișoara, șef al Operațiilor și Instrucției la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Balan” din Bistrița și locțiitor al comandantului la Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova.

„Sunt deosebit de onorat ca astăzi (ieri- n.r.) să mă găsesc în această postură. Aș dori ca acest lucru să nu fie privit ca un început, ci ca pe o continuare a proiectelor demarate sub comanda domnului general Hadrian Bondor și a domnului colonel Sandu. Sunt convins că deprinderile militarilor și experiența mea vor aduce proiecte noi acestei structuri. Vorbim de proiecte care cu siguranță vor fi aliniate la provocările actualului mediu de securitate și la obiectivele Statului Major al Forțelor Terestre”, a arătat colonelul Daniel Pop, noul comandant al Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iași.

Adauga un comentariu