Titlurile zilei

Imaginile unui dezastru! Lucrările de pe bulevardul Socola, comandate de primarul Iașului, au fost efectuate greșit: „Este o probabilitate foarte mare ca, la toamnă, acest asfalt să sară și strada să mai rău decât înainte să fie reparată” – FOTO

Publicat: 09 mart. 2024
_____ Vizualizări 20 Comentarii
Imaginile unui dezastru Lucrările de pe bulevardul Socola comandate de primarul Iașului au fost efectuate greșit Este o probabilitate foarte mare ca la toamnă acest asfalt să sară și strada să mai rău decât înainte să fie reparată - FOTO
Lucrările de mântuială au fost plătite din taxele și impozitele ieșenilor

Lucrările cu asfalt de pe bulevardul Socola au fost făcute greșit, iar strada arată mai rău decât înainte să fie reparată. Decizia primarului i-a înfuriat pe ieșeni, însă acesta a continuat și pe următoarea porțiune

La sfârșitul lunii februarie 2024, muncitorii de la Citadin au început să decoperteze segmentul de stradă dintre restaurantul Cotnari și rondul din Podu Roș, pentru a turna un strat nou de asfalt. După o lucrare de mântuială comandată de primarul Mihai Chirica, rezultatul a fost dezastruos. Niciun ieșean nu a înțeles decizia, iar după ce au văzut cum a ieșit strada, și-au pus mâinile în cap.

Lucrările de pe bulevardul Socola au fost făcute greșit

Primarul Mihai Chirica anunța cu mare fast că lucrările de pe bulevardul Socola, între restaurantul Cotnari și rondul din Podu Roș, s-au finalizat. Însă la doar câteva zile au apărut și primele probleme. Deși, de la distanță, strada arată bine, în realitate, situația e groaznică. Asfaltul s-a denivelat, capacele de canal nu sunt ridicate la cota drumului, iar materialul nu s-a legat complet în multe locuri, astfel că au rămas goluri. Mașinile care circulă se balansează din cauza denivelărilor, iar șoferii trebuie să evite capacele de canal pentru a nu își distruge vehiculele.

Pentru un drum abia finalizat, astfel de situații nu ar trebui să existe. Problema este că lucrările au fost făcute greșit din start, deoarece nu s-a ținut cont de temperaturile scăzute care au afectat asfaltul. Primarul Mihai Chirica a vrut să fure startul și s-a apucat de lucrările de primăvară înainte să dea căldura. Doar că această decizie îi va costa tot pe ieșeni, care plătesc taxe și impozite ca să circule pe un astfel de drum.

„În mod normal, lucrările cu turnare de covor asfaltic se fac la 10 grade Celsius. Adică o medie de 10 grade Celsius, ziua și noaptea, dar așa au fost chiar și 0 grade noaptea, iar ei au turnat asfalt. Agregatele sunt reci, nu pot fi încălzite suficient pentru ca materialul să fie turnat în condiții optime. Bitumul nu prinde suficient, iar când treci după cu cilindrul, să compactezi asfaltul, rămân acele pungi de aer, astfel nu se închide bine asfaltul. Nu mai vorbesc de capacele de canal, care au rămas ridicate, așa ceva este inadmisibil, având în vedere că a fost o reparație capitală.

Este o probabilitate foarte mare ca, la toamnă, acest asfalt să sară, astfel că strada va arăta mai rău decât înainte să fie reparată. Sincer, nu trebuie să fii specialist să îți dai seama că această lucrare a fost făcută greșit, iar dacă vor continua așa și pe următoarele porțiuni, atunci la toamnă vom avea de suferit cu toții”, a precizat un specialist din Iași.

Chinul continuă și în următoarele săptămâni

Totuși, lucrurile nu se opresc aici, pe segmentul de stradă între intersecția Cotnari și rondul de la Dedeman, strada a fost decopertată. Însă temperaturile pentru următoarele zile sunt, în medie, de 3-4 grade, astfel că este clar că asfaltul nu poate fi turnat, iar dacă se va decide să se lucreze, strada va fi plină de denivelări și probleme. Ignoranța primăriei îi va costa pe ieșenii care circulă zilnic cu mașina pe această stradă.

„Problema este că acum au continuat pe segmentul înspre Dedeman, iar temperaturile sunt prea reci pentru a turna asfalt, mixtură la cald. Totuși, muncitorii au decopertat, iar dacă nu este acoperit rapid cu strat de asfalt, riști să distrugi tot drumul. Probabil, acum se roagă să vină căldura ca să îi salveze, altfel nu văd lucrurile prea bine”, a transmis specialistul.

Reporterii BZI l-au contactat și pe primarul Mihai Chirica, pentru a oferi un punct de vedere, însă nu a dat niciun răspuns.

Comentarii
  • Asfaltul de proasta calitate, peticeala facuta de Citadin la fel de proasta calitate, sarea aruncata cu nemiluita pe strazi ca metoda de curatat zapada de pe strazi in sec. XXI intr-un oras universitar, capitala culturala etc au condus la ceea ce se vede acum peste tot.
    Tot orasul este plin de gropi astupate de mintuiala anul trecut sau altele noi de la fisuri sau astfaltul de proasta calitate. Lumea trebuie sa stie ca sarea aruncata pe strazi cu nemiluita pentru ca idiotii nu gindesc si toaca banii multi luati pentru lucrari ieftine au distrus si vor distruge. Deja vedem si veti vedea mai bine si in urmatoarele zile ceea ce a inceput deja : mii de gropi in tot orasul, mai ales in jurul gurilor de canal, linga linii de tramvai si de multe ori chiar pe mijlocul strazii. A inceput o lucrare de mintuiala cu butelia, maturoiul inmuiat in smoala si astfalt produs de specialistii de la Citadin. Alti bani, alte contracte frumoase, ale beneficii pentru haita abonata la banul public si noi tot la fel. Situatia e aceeasi in fiecare an. E suficient sa mergeti in unul din locurile unde Primaria si Politia locala anunta cu poze si mare fat ca face reparatii. Veti vedea cum banii nostri sint irositi iar noi sintem batjocoriti si luati de prosti de acesti derbedei.

  • Chiar daca in institutiile publice si societatile finantate de la buget salariatii au inceput sa aiba salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista insa si o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca, pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, CJ, Primaria, societatile si institutiile primariei, POLITIA LOCALA, SALUBRIS, ECOPIATA, CTP, CITADIN, DSP, DAC, Finante, alte institutii de stat etc nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul, presedintele sau cine o mai fi. Numarati citi angajati au aceste societati ale primariei ori institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. Aveti exemplul cel mai bun cu botezul copilului Primarului. Exista dovezi. In fapt ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic pentru ca nu ii duce capul, iar justitie nu avem. Uitati-va la fetele acestor sefi din institutii si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni !

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.

  • Denivelarile sunt binevenite. Cu lancezeala din trafic, risti sa adormi la volan. Un canal sub/peste cota tre trezeste sigur.

  • Este o mare bătaie de joc la adresa iesenilor. Nimeni nu spune nimic in consiliul local? Este un blat general PNL – PSD ambele partide cu interese imobiliare își dau mâna pentru a distruge ce a mai rămas din oraș . Rusine PSD-ului care mimează lupta împotriva lui Chirica dar care in realitate sunt la remorca lui fiind ancorati în interese imobiliare și în foloase venite din alocările bugetare. Chirica a reușit sa conducă toate partidele din Iasi având oameni infiltrați in conducerile tuturor partidelor fiind clar că va câștiga alegerile la pas apoi trai nineacă pe banii proștilor !

  • Ieșene stai să vezi azi ce “surprize “ mafia imobiliară reprezentata in cinsiliul local de Cruceanu PSD se va reîntregi azi in conducerea PSD și apoi in jurul lui Chircului. Sinistrul imobiliar Boca care sub patronajul Chiricului colectează bani de la dezvoltatorii imobiliari pentru a plăti la PSD evenimente va fi uns șef și apoi cu Cruceanu va tăia și spânzura adică vor face listele de candidati la Chiric in birou.
    În mandatul 2016-2020, deși Chiricul fusese exclus din PSD și înjura partidul în toate ieșirile publice, Boca, Crucianu, viceprimarul Gabriel Harabagiu, Boisteanu, Gavril, Surdu, NEDELCU au confiscat grupul consilierilor locali ai PSD și l-au pus la dipoziția primarului ducand PSD-ul de la 60% cât avea in municipiu pe timpul lui NIchita la 14% !!!
    Acum imobiliarii revin pe cai mari sub atenta supraveghere a lui Balaniscu care se screme să-l combată pe Chiric dar nu trece de 10% nici mort.
    Pop corn si bere, avem spectacol interesant, Ciolacu vine să aghezmuiască mafia imobiliară a Chiricului care furajează vârtos PSD IASI …. Ha, ha, ha, ha, ha

  • Domnule primar Chirica de ce in talcioc duminica angajatii ecopiata accepta ca 20 de escroci ocupa fiecare cate 10 tarabe odata la pret de 7 lei iar 80 de ieseni pensionari si amarati vand pe jos in strada pe trotuar afara pana peste bazar ??? de ce mafia ecopiata isi bate joc de ieseni ?? de ce nu se face normal ca afara ..biletul si locul ..asa talciocul ar fi plin si angajatii ecopiata nu ar mai fura din incasari duminica de duminica .

  • Noi mai avem ISC in orașul ăsta?
    Pentru a se turna asfalt la temperaturi scăzute e nevoue de niște aditivi speciali și 3 – 4 cilindri grei tip HAM care sa compacteze imediat deoarece asfaltul se răcește instantaneu și nu mai poate fi compactat corespunzător sub 120C
    ISC nu face verificări? Evident că in consiliul local trebuie solicitate explicații și vinovații sa plătească mizeria asta de lucrare.

  • sunt lucrari de ,,reparatii si intretinere,, si nu e nevoie de program de control avizat de ISC, dar ISC poate si trebuie sa vin la reclamatii solicitari, lucrez in domeniu si stiu ce zic…..trebuie o reclamatie si atit, se verifica grosimea in prima faza si gradul de compactare, cartea tehnica si daca sunt suspiciuni de fals se comanda o expertiza .

  • Astia sunt mână in mâna ISC – Primare-Citadin. Ce sa verifice? Pai te autosesizezi mă nene ca sunt bani publici. Da nu va da voie șefii ca sunt puși politic, asta e altceva. Ce grad de compactare sa ai la mizeria asta plecată din statie cu 160C și începută compactarea la 120C … e clar că o lucrare compromisa și nu trebuia făcută pevreme rece. Da voi ISC ați pus batista pe țambal demult

  • Noi il vom vota pe domnul Chirica !!!
    S-au schimbat multe in ultimii 4 ani !
    Avem spatii verzi noi renovate !
    Ne incurca traficul de la scoala Titu Maiorescu !
    Parcurile pentru copii sunt o mizerie !
    Dar vom vota cu siguranta Mihai Chirica

  • De verificat si la Iasi. In urma cu citiva ani, primarul din Ploiești, a lansat acuzații grave la adresa conducerii Serviciului de Gospodărire Urbană și Regiei Autonome de Servicii Publice. Concret, primarul a acuzat atât SGU cât și RASP că își asumă și confirmă lucrări făcute doar pe hârtie și care nu se regăsesc în realitate fiind astfel prejudiciat bugetul local. Acesta a precizat că aceste informații acuzatoare sunt verificate personal în teren.”Am fost personal pe teren împreună cureprezentanții acestor societăți și s-a văzut care este realitatea din teren. Dacă doresc sume mai mari nu este absolut nicio problemă, dar aceste sume să se regăsească în teren”, a declarat primarul. El a precizat că există lucrări fictive efectuate de societăți comerciale care sunt confirmate de RASP și ulterior plătite de Primăria Ploiești. Prejudicierea bugetului public intră în sfera de competență a Direcției Naționale Anticorupție.

  • Pai ce la Iasi verifica cineva pe teren situațiile de lucrări date de Spații verzi, Salubris ori Citadin? Nici pomeneală ei fac situațiile și Primaria plătește când și cum vrea dar rămân bani grei la băieții deștepți. Nimeni nu are nici o treaba cu controlul, oricum nu se pricep și Chirica ii întoarce cum vrea.

  • Curaj.
    Cine are curajul să ne scape de mafia locală patronată de Chirica? Aloooo? Cine?
    Doar noi ieșenii putem…

  • Cine să vă scape dacă Chirica a fost atât de deștept încât a reușit sa își infiltreze oameni in toate partidele in poziții cheie.
    La PNL – e el nu are probleme
    La PSD – e blat evident Balaniscu – Cruceanu – Boca- Gavril primul fără bani e sponsorizat de Boca care ia banii de la dezvoltatori cu promisiunea votării PUZ-rilir, Boca om de casa a lui Chirica cel care a regizat pas cu pas infiltrarea in PSD a lui Boca, Gavril un pupincurist bugetivor care e branșat la ugerul bugetului local și la stromeleagul chiricist, și Cruceanu la fel branșat la buget.
    3. USR – a asigurat in permanenta majoritatea de care avea Chirica nevoie contra unor avantaje punctuale și care vor continua fără problemă funcție de rezultate și negocieri
    4. PMP – pe cale de dispariție dar cu branșament direct la Chirica
    5. AUR – prietenia cuplului HARA – CHIRI cu Staful
    central și local e arhicunoscută și vorba aia sângele apă nu se face.
    Concluzie CHIRI va câștiga un nou mandat și dacă se duce acum la culcare’

  • Bine ca au asfaltat Podu Ros , ca prin centru trec toti alegatorii ca sa vada ce conducatori harnici avem in timp ce pe Bulevardul Poitiers ( atentie ! bulevard ! ) îți rupi mașina in doua. Chiar ca isi bat joc de banii nostri. Nu tin minte sa fi fost nicio gaura pe Bd. Socola. Si da, era mai drept inainte de astfaltare.

  • ISC tine de sase la lucrarile de drumuri. Se toarna straturi mai subtiri si se incaseaza mai mult. Se inlocuieste piatra concasata de cariera de munte cu pietris de rau. Bitumul cel mai ieftin in dozaj redus. Filer deloc. Banii dumneavoastra ajung in buzunarele constructorilor si ale politicienilor dupa lucrari slabe care se macina dupa cateva luni. Dirigintii de santier inspectorii ISC sunt niste figuranti se fac ca nu vad. Daca cer calitate sunt inlocuiti.

  • ISC tine de sase la lucrarile de drumuri. Se toarna straturi mai subtiri si se incaseaza mai mult. Se inlocuieste piatra concasata de cariera de munte cu pietris de rau. Bitumul cel mai ieftin in dozaj redus. Filer deloc. Banii dumneavoastra ajung in buzunarele constructorilor si ale politicienilor dupa lucrari slabe care se macina dupa cateva luni. Dirigintii de santier inspectorii ISC sunt niste figuranti se fac ca nu vad. Daca cer calitate sunt inlocuiti.

Adauga un comentariu