Frumusete

Îmbătrânirea părului diferă în funcție de etnie

Publicat: 27 ian. 2021
femeie cu par alb
Părul nu îmbătrânește în același mod sau în același ritm, în funcție de etnie.

Părul nu îmbătrânește în același mod sau în același ritm, în funcție de etnie. Deși îmbătrânirea părului este un proces biologic inevitabil, este totuși consecința anumitor factori responsabili de modificările vizibile. De ce imbătrânirea părului diferă în funcție de etnie?

Un nou studiu descrie caracteristicile unice ale îmbătrânirii părului între diferite etnii. Potrivit autorilor, aceste descoperiri ar putea ajuta la adoptarea unei abordări specifice pentru prevenirea deteriorării părului pe tot parcursul vieții. În detaliu, oamenii de știință au descoperit că apariția părului alb variază în funcție de etnie. Într-adevăr, vârsta medie pentru caucazieni este de aproximativ 30 de ani, comparativ cu peste 30 de ani pentru asiatici și 40 pentru africani.

Îmbătrânire neuniformă

La fel ca pielea, îmbătrânirea părului include îmbătrânirea intrinsecă, care implică modificările fiziologice naturale care apar în timp și îmbătrânirea extrinsecă sau modificările asociate cu expunerile la mediu și stresul fizic cauzate de produsele de îngrijire.

„În ciuda unui machiaj chimic similar, proprietățile structurale ale părului variază în funcție de etnii diferite și, prin urmare, îmbătrânirea părului diferă de asemenea. Pe măsură ce populația îmbătrânește și devine mai diversă, există o nevoie tot mai mare de a înțelege procesul”, a explicat autorul Neelam Vashi, profesor asociat de dermatologie la Școala de Medicină a Universității din Boston și director al Centrului de Cosmetică și Laser al Universității din Boston de la Centrul Medical din Boston, potrivit Sante Magazine.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat 69 de publicații pentru a examina cunoștințele actuale despre modificările structurii părului în timp. Au colectat astfel date despre structura părului, caracteristicile de îmbătrânire și răspunsurile la daunele extrinseci, precum și diferențele dintre rase și etnii.

Impactul menopauzei

Rolul dublu al părului pentru protecție și valoarea cosmetică îl face extrem de important pentru bunăstarea fizică și mentală, spun cercetătorii.

„O înțelegere aprofundată a caracteristicilor unice ale îmbătrânirii părului între diferite rase și etnii este esențială pentru gestionarea adecvată a pacienților maturi”, a concluzionat autorul principal al acestui studiu.

Caucazienii și asiaticii prezinta deseori leziuni ale părului distal. Afro-americanii suferă daune aproape de rădăcină. În plus, după menopauză, femeile observa, de asemenea, unele modificări privind o scădere a părului anagen (activ sau în creștere) în partea frontală, rate de creștere mai mici și o scădere a diametrului părului.

Adauga un comentariu