National

Impardonabil! Un medic, filmat în timpul unei intervenţii, fără mănuşi chirurgicale – UPDATE

Publicat: 21 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Impardonabil Un medic filmat în timpul unei intervenţii fără mănuşi chirurgicale - UPDATE

UPDATE: „Ce mai este de comentat? După ce că o parte profesională în care nu se respectă nicio procedură și niciun protocol, e completată și de o parte umană care nu a învățat din greșelile altora, nu rămâne decât să nu dăm nicio circumstanță atenuantă. Deja Direcția de Sănătate Publică București a trimis Inspecția Sanitară la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a spus Nelu Tătaru, la Antena 3.

Și reprezentantul pacienților în România, Vasile Barbu, s-a arătat revoltat după ce a văzut imaginile.

„Este inadmisibil ce a făcut medicul respectiv. Cred că noi, pacienții, ar trebui să reținem și să optăm ca niciodată acești medici să ne mai opereze, măcar pentru o perioadă de timp. Au mai fost situații similare, nu este singura situație. Am făcut reclamații la Colegiul Medicilor și nu a ieșit nimic. Practic, nici măcar cea mai mică sancțiune”, a spus Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților.

UPDATE: Ministerul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de Control și Inspecția Sanitară la Spitalul Alexandrescu din Capitală.

UPDATE: Șefa Secției ORL a Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Adina Chiru, operează fără să respecte nicio normă de protecţie. Are ceas la mână și îi lipsesc mănușile de protecție.

Mai mult de atât, nici copilul aflat pe masa de intervenție nu este acoperit cu un câmp operator, așa cum cere procedura.

Știre inițială

Înfiorător! Se întâmplă într-un spital din Capitală. Un medic este surprins în timpul unei operaţii fără mănuşi chirurgicale. Evenimentul s-a produs în Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Medicul executa o intervenţie chirurgicală fără să respecte nicio normă de protecţie. Nu are nici măcar mănuşi.

Adauga un comentariu