Stiri si curiozitati

Împletituri păr lung. Variante ideale pentru a obține un look senzațional

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Împletituri păr lung. Variante ideale pentru a obține un look senzațional
Împletiturile vor fi mereu la modă, fiind și unul dintre primele moduri care au apărut de a-ți coafa părul

Tot mai multe reprezentante ale sexului frumos caută în mediul online despre împletiturile părului lung. Ei bine, în cele ce urmează o să vă arătam câteva variante ideale pentru obține un look senzațional chiar la voi acasă, fară a mai fi nevoie să treceți pragul saloanelor de coafură.

Chiar dacă în lumea hair-stylingului se nasc zi de zi noi tendințe, fiind aproape imposibil să tii pasul cu schimbările apărute peste noapte, cert este că împletiturile vor fi mereu la modă, fiind și unul dintre primele moduri care au apărut de a-ți coafa părul. Așadar, cu acest mod de a purta părul vei fi mereu în trend.

Împletituri păr lung

Părul lung a fost considerat mereu un simbol feminității, seducției și frumuseții. Este adevărat că necesită o atenție și îngrijire mai minuțioasă, dar merită, iar rezultatul final este pe măsură.

Majoritatea femeilor au obiceiul să experimenteze cu părul lor, podoaba capilară fiind una dintre părțile cele mai importante ale aspectului fizic, cel mai mare coșmar al acestora fiind visul în care le cade părul. Cel mai adesea, femeiele cu păr lung apelează la diverse moduri de împletire a parului, posibilitățile în acest sens fiind infinite. Romantice și feminine sau dezordonate și voluminoase, împletiturile reprezintă o coafură ideală indiferent de ce tip de personalitate și preferințe ai. Fie că este vorba de un bal, un picnic, un botez sau o nuntă acest gen de coafură este perfect cu orice ocazie.

În lumea hair-stylingului sunt o mulțime de modele de împletituri simple pe care putină lume știe că le poate face acasă, fară prea mari bătăi de cap și fară a mai fi nevoie să plătești la un salon de coafură. Dacă ai la îndemână tehnici corecte, chiar și cea mai neîndemânatică persoană poate realiza o împletitură boemă care, cu siguranțăa, nu va trece neobservată. Este adevărat, chiar și împletiturile simple au nevoie de un pic de exercițiu, dar odată învățate, le vei putea folosi cu ușurință ori de câte ori vei dori. Mai mult decât atât, împletiturile cu un aer ușor dezordonat sunt în trend, așa că nu va fi nicio problemă dacă acestea nu vor ieși ca la carte. Ba, dimpotrivă!

Cele mai simple împletituri

Probabil că atunci când erai mică te plictiseai de aceeași coadă împletită cu care mama te trimitea zilnic la scoală. Acum, însă, poate e timpul să le dai împletiturilor o noua șansă pentru că arată elegant, chic,  și pot scoate în evidentă părul tău lung. Potrivit specialiștilor din industria hair-stylingului acestea sunt cele mai simple împletituri:

  • Coada de peşte: este o împletitură elegantă care arată bine în orice sezon și adaugă o notă specială oricărei ținute. Aceste împletituri pot fi purtate fie strânse, fie lejere, în funcţie de preferinţe.
  • Spicul: Împletitura spic începe din vârful capului și ajunge până jos. Chiar dacă mulți o consideră de modă veche, se pare că este foarte folosită, fapt ce o face să fie mereu în trend.
  • Împletiturile sirenă implică o coadă împletită simplă, care înconjoară capul ca o coroană. Sunt ideale dacă vrei să îţi prinzi tot părul sau dacă vrei un look de poveste.

Împletituri pentru păr scurt

Chiar dacă pare ceva ce nu se poate realiza, să știți că sunt și câteva împletituri pentru părul scurt. De exemplu cele împletite cât mai aproape de scalp îți accentuează trăsăturile și îți oferă un look atrăgător, iar coafurile cu împletituri într-o parte sunt strălucitoare! În plus, coronițele împletite, codițele subțiri împletite cât mai aproape de scalp arată foarte bine când sunt combinate cu alte tipuri de împletituri.

Împletituri pentru păr mediu

Cea mai cunoscută pentru acest tip de păr este împletitura daneză. Pentru a începe, trebuie să știi că părul trebuie să fie cel puțin până la umeri. Dacă te bucuri de această mărime, începe prin a-l pieptăna pe spate și împarte-l în trei șuvițe egale.

Împletiturile daneze nu presupun ca fiecare șuviță să fie împletită pe față ca în cazul celor obișnuite, ci pe spate. Ca să începi, pune șuvița din partea stângă sub cea din mijloc, iar apoi procedează în același mod și cu cea dreaptă. Continuă în același mod și integrează în împletitură șuvițe din calota părului până când ajungi în zona gâtului.

Împletituri simple pentru păr lung

Dacă pentru părul scurt sau mediu paleta de împletituri este mai limitată, nu la fel putem zice și despre împletiturile pentru părul lung. În acest caz, variantele sunt infinite. Fie că îți dorești cozi simple împletite sau coafuri mai complexe, posibilitățile sunt nelimitate. Coronița împletită, coada de pește sau împletitura daneză se potrivesc de minune părului lung. Dacă vrei să mergi mai departe și să ai un look cu care să impresionezi, poți opta pentru o coafură cu o împletitură integrată fie mai largă sau mai subțire. De asemenea, coafurile casual cu împletituri lejere sunt și ele în trend.

Așadar, chiar dacă împletiturile pentru păr lung au posibilități nelimitate, acest mod de coafură este potrivit pentru fiecare tunsoare în parte, fie că ai părul scurt, mediu sau lung.

Adauga un comentariu