Boli si tratamente

Modul inedit în care o profesoară le-a explicat elevilor ce se întâmplă dacă nu se spală bine pe mâini

Publicat: 10 feb. 2020

Importanta spalarii pe maini. Uneori, un exemplu primordial este mai bun decât cuvintele – mai ales când vine vorba de a explica ceva copiilor. Exact asta a decis să facă Jaralee Metcalf, o profesoară din Idaho, pentru a le arăta elevilor ei importanța spălării corecte a mâinilor. Și acum întreaga lume urmează exemplul ei!

La începutul iernii, când sezonul gripei tocmai începuse, Jaralee Metcalf, de la Școala Elementară Idaho Falls, a împărtășit că era obosită să fie mereu bolnavă. Deși răspândirea bacteriilor din clasa ei a fost inevitabilă, a vrut să le arate copiilor de ce au nevoie să se spele pe mâini pentru a ucide germenii.

Pentru a explica cum se răspândesc bacteriile și de ce este important să vă spălați bine mâinile și de multe ori, profesoara a rugat mai mulţi copii să atingă 5 bucăţi de pâine albă care au fost luate din acelaşi ambalaj. Apoi, au pus pâinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întâmplă pe parcursul unei luni.

Importanta spalarii pe maini

Prima bucată a fost atinsă de toate laptopurile din clasă. Cea de-a doua nu a fost atinsă, a fost introdusă imediat în punga de plastic şi etichetată. A treia bucată de pâine a fost atinsă de întreaga clasă cu mâinile nespălate. Pentru felia 4 întreaga clasă şi-a spălat mâinile cu apă caldă şi săpun şi, din nou, a atins felia. Şi pentru bucata de pâine cu numărul 5, copiii şi-au curăţat mâinile cu ajutorul unui produs antibacterian, fără să se spele în prealabil, şi apoi au atins-o, scrie Brightside.me.

O lună mai târziu, au verificat cum arătau feliile de pâine. Singura felie de pâine care nu avea bacterii evidente pe ea a fost felia de pâine pe care copiii au atins-o după ce şi-au spălat mâinile cu apă şi săpun. Un lucru interesant este faptul că exemplarul feliei 5, pe care elevii au atins-o după ce au flosit produse de igienizare fără a-şi spăla mâinile, s-a dovedit că avea aproape la fel de multe bacteria ca celelalte.

Acesta este un exemplu clar că produsulele antibacteriene nu pot înlocui spălarea corectă a mâinilor cu săpun. Jaralee a împărtăşit rezultatele proiectului pe reţelele de socializare pentru a le spune părinţilor cum să îi înveţe pe copii să se spele corect pe mâini, idea profesoarei fiind preluată de mai multe şcoli.loading...

Adauga un comentariu