Deși mulți nu știu, într-o localitate din România bărbații pot avea patru neveste. Acestea trebuie însă cumpărate, iar prețul unei soții nu este deloc mic. Vorbim despre cartierul Bendea, din orașul Babadag, județul Tulcea, unde își duc traiul aproximativ 1.500 de persoane. Iar ceea ce face din acest cartier un loc unic în România sunt obiceiurile pe care le au locuitorii de aici, total stranii de restul zonelor din țară.
Cetățenii din Babadag știu despre aceștia că trăiesc după unele obiceiuri musulmane. Mai mult chiar, în aceeași localitate până și căsătoria între veri primari este permisă. Totodată, în unele curți, putem găsi chiar și trei case și o anexă, bucătărie, unde locuiesc în jur de 50 de persoane, dintre care 40 sunt copii.
Localitatea din România unde bărbații pot avea și patru neveste
În orașul Babadag, bărbații își pot cumpăra soțiile, iar prețurile variază în funcție de aspectul tinerelor. Vorbim de sume situate între 10.000 și 30.000 de euro, potrivit surselor. Se pare că cele mai scumpe sunt domnișoarele cu părul blond, deoarece, potrivit membrilor acestei comunități blondul este culoarea aurului și simbolizează prosperitatea.
Ceea ce este bizar este că deși se vehiculează asemenea sume pentru soții, adulții din cartierul Bendea nu lucrează, iar alocația copiilor este singurul lor venit oficial.
De asemenea, tinerele din această comunitate se mărită încă de la vârste foarte fragede. Spre exemplu, dacă fata are 16 ani ar putea fi considerată bătrână, dacă nu este deja măritată.
”Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea “achiziției” ține cont de calități”, spune cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit surselor.
Căsătoria minorilor ieșeni: În ce condiții pot aceștia să facă pasul decisiv
Într-un context similar, precizăm faptul că legile în vigoare prevăd că, în cazul învocării unor motive temeinice, minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot căsători civil. Pentru aceasta este nevoie însă de o cerere formulată la instanța de tutelă, adică la instanța în a cărei zonă minorii își au domiciliul. La cerere se va atașa un aviz medical împreună cu acordul părinților sau al tutorilor. Dacă unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria copilului, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe având în vedere interesul superior al minorului.
De altfel, în cadrul Judecătoriei Iași și al celorlalte instituții juridice din județ, în ultimii ani figurează peste 30 de dosare prin care minorii cer acordul pentru căsătoria civilă. În acest context, reporterii cotidianului BZI au prezentat într-o ediție anterioară situația programărilor pentru căsătorii din anul 2022.
„Actul căsătoriei poate să ducă la o relație de cuplu într-o zonă de siguranță, iar asta implică asumare, maturitate, responsabilizare și muncă din partea celor doi parteneri. Compar această situație cu extrema în care există tineri care cad pradă unui libertinaj necontrolat și ajung, ca adulți, să fie foarte speriați de ideea de căsătorie, de întemeierea unei familii sau de aceea de a avea copii. Sigur că se poate pune și problema educației sexuale sau a lipsei de educație sexuală. În acest sens, educația poate să ajute, dar numai dacă ea este direcționată de niște valori și de niște principii care au dat roade favorabile în familiile sau în comunitățile din care facem parte cu toții”, a declarat Margareta Herțanu, psiholog clinician principal drd. în cadrul Colegiului Psihologilor din România.
Totodată, amintim că într-o localitate din România bărbații pot avea patru neveste.