International

În China, 2.000 de turiști au rămas blocați într-o stațiune. Aceștia pot pleca doar cu o singură condiție

Publicat: 18 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În China 2.000 de turiști au rămas blocați într-o stațiune. Aceștia pot pleca doar cu o singură condiție
Închiderea bruscă a stațiunii este cel mai recent exemplu al loviturii pe care strategia zero-Covid a Chinei o dă economiei

Peste 2.000 de turiști au rămas blocați într-o stațiune din sudul Chinei, după ce autoritățile au impus de urgență un lockdown pentru a opri extinderea epidemiei de coronavirus, potrivit CNN. Orașul Beihai, o destinație populară de vacanță de vară, renumită pentru plaja sa cu nisip alb și insula vulcanică din regiunea Guangxi, a raportat peste 500 de infecții în ultima săptămână, ceea ce conform politicii sanitare din China reprezintă un focar major.

2.000 de turiști au rămas blocați într-o stațiune din China

Sâmbătă,16 iulie, autoritățile locale din Beihai au izolat zonele urbane unde se află stațiunile și atracțiile turistice, au dispus testarea în masă și au interzis rezidenților să-și părăsească locuințele. Restricțiile ample din cauza Covid au fost impuse și pe insula Weizhou, aflată la o oră de mers cu barca, populară pentru coasta pitorească și plajele sale. Începând de vineri, turiștilor li s-a spus să părăsească insula, în timp ce hotelurilor și pensiunilor li s-a ordonat să le restituie oaspeților banii necondiționat.

Duminică, 17 iulie, pe insula Weizhou au fost închise toate locurile de divertisment, de la baruri, cinematografe și saloane de masaj până la piscine. Locurile pitorești de pe insulă au fost, de asemenea, închise.

În cadrul unei conferințe de presă de duminică, oficialii locali au declarat că cei peste 2.000 de turiști care au rămas blocați în Beihai vor fi tratați în funcție de nivelul de risc de Covid: cei care nu au fost în zone cu risc mediu sau ridicat și care nu au fost identificați ca fiind unui contact direct sau secundar al unei persoane infectate au dreptul să plece, dar cu condiția să arate un test Covid negativ. Ceilalți ar trebui să rămână în oraș și să intre în carantină.

Doi oficiali locali au fost demiși pentru că nu au luat măsuri potrivite pentru a preveni răspândirea virusului, a informat postul de stat CCTV.

Închiderea bruscă a stațiunii este cel mai recent exemplu al loviturii pe care strategia zero-Covid a Chinei o dă economiei. Săptămâna trecută, economia țării înregistrat cea mai proastă performanță trimestrială din ultimii doi ani, după ce luni de blocaje dure au făcut ravagii în întreaga țară.

Industria turismului din China a fost lovită de restricțiile nesfârșite de călătorie și de blocajele impuse în special în acest an.

Au existat speranțe că în multe destinații turistice vor fi mai mulți turiști în vacanța de vară, dar noile subvariante foarte transmisibile ale Omicron au pus și mai multă presiune asupra autorităților locale nevoite să caute măsuri contra Covid.

Duminică, 17 iulie, China a raportat aproape 600 de infecții cu transmitere locală, cea mai mare creștere din mai. Cel puțin 16 regiuni din întreaga țară au identificat cazuri de Covid transmise intern în luna iulie, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

Pe rețelele sociale au fost distribuite imagini cu sute de persoane în costume de protecție anti-Covid, care așteaptă pe străzile din Wuxi să fie duse în carantină.

Adauga un comentariu