BZI LIVE

LIVE VIDEO – În fiecare casă e nevoie de aşa ceva, fiecare dintre noi își dorește o locuință! Despre toate acestea, fluidizarea traficului, un domeniu al ingineriei de viitor se va dialoga în Platoul BZI LIVE alături de prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu – FOTO

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marţi, 4 august 2020, începând cu ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE continua şirul ediţiilor – dialog deactualitate și impact pe zona academică, nu doar naţională ci inclusiv pe plan european. Invitat special este prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, noul decan al Facultății de Construcții și Instalații din cadrul Universităţii Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iași.

De precizat că universitarul a fost și inspector-șef al Inspectoratului de Stat în Construcții la București. Pe de altă parte, aceasta a fost selectata, în 2019, să facă parte din echipa Oficiului Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie de pe lângă Uniunea Europeană (UE).

Strateg la Oficiul Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie de pe lângă Uniunea Europeană

Aici, pe lângă acumularea de informaţii cu privire la cele mai noi posibilităţi de finanţare a activităţii de cercetare şi de prezentarea prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, de la Facultatea de Construcţii şi Instalații a trebuit să comunice şi cu cercetătorii români care vor să afle orice fel de informaţii cu privire la finanţarea internaţională a Cercetării. Astfel, alături de această se va dialoga despre Admiterea 2020, ceea ce și-a propus ca proiecte în următorii 4 ani ca decan, realităţi din zona construcțiilor și i stațiilor sau soluții privind fluidizarea traficului. De asemenea, despre realități educaţionale, activitățile cu studenții vor fi alte puncte ale acestei ediții interesante și proaspete BZI LIVE.

„Sunt convinsă, din informaţiile pe care le am şi din ceea ce ştiu, ca pe fiecare domeniu, separat, suntem foarte performanţi, şi o spun cu convingere…”, arata universitarul Isopescu.

Acesta a specificat, la acel moment, faptul că va avea expertiza şi abilităţile necesare pentru a construi echipe în interiorul Universităţii care să propună şi să coordoneze proiecte la nivel instituţional. „Sunt convinsă, din informaţiile pe care le am şi din ceea ce ştiu, ca pe fiecare domeniu, separat, suntem foarte performanţi, şi o spun cu convingere. Problema este că de aici încolo trebuie să ştim să colaborăm între noi şi să dezvoltăm teme de cercetare interdisciplinară. Noi nu am fost obişnuiţi să lucrăm aşa, fiecare avea felia lui, ne duceam pe cercetarea din zona noastră şi colaboram foarte puţin cu cercetătorii din alte departamente, dar că Cercetarea să poată fi aplicată astăzi trebuie să depăşească graniţele unui anumit domeniu”, declara, în 2019,prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, noul decan al Facultății de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi.

Adauga un comentariu