National

În Galați și Sibiu se închid restaurantele și cafenelele! Masca devine obligatorie în Sibiu

Publicat: 06 oct. 2020
oameni pe stardă cu mască de protecție
Mai multe județe impun măsuri asemănătoare celor din stare de urgență

În tot mai multe orașe, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din țară anunță impunerea restricțiilor anti-COVID. În acest fel, începând cu 6 octombrie, la Galați se va suspenda activitatea restaurantelor și cafenelelor. Totodată, în Sibiu, masca devine obligatorie în jurul școlilor din tot județul. La fel se întâmplă și în multe localități din Dâmbovița.

Începând de marți și până pe data de 12 octombrie, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor din oraşul Galaţi şi din comunele Cuca, Şendreni şi Vânători se suspendă. În ceea ce privește restaurantele şi cafenelele aflate în pensiunile şi hotelurile din localităţile amintite, rămân deschise doar pentru clienţi. Cu toate acestea, în cadrul acestor unități se pot prepara produse menite să nu fie consumate la fața locului .

De asemenea, în Galați va fi suspendată şi activitatea cazinourilor timp de o săptămână. Mai mult decât atât, cinematografele şi teatrele nu vor fi deschise, iar în toate localitățile menționate spectacolele şi evenimentele culturale sunt interzise.

Normele anunțate au fost luate în județul Galați în contextul în care, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

Ce măsuri au fost luate în Sibiu

Masca devine obligatorie în spațiul deschis, iar restaurantele și cafenelele se închid, de miercuri, din cauza COVID-19, în patru localități din județul Sibiu. Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat că masca de protecție devine obligatorie în jurul școlilor din tot județul.

„La nivelul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal, având în vedere înregistrarea unei rate de incidență cumulate în 14 zile între 1,5 și 3 la 1000 de locuitori în 4 localități ale județului Sibiu, DSP Sibiu formulează următoarele propuneri: începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00 se va institui obligația purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal prezente în toate spațiile publice deschise.

Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Începând cu data de 7 octombrie ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, în localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, precum și funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a cluburilor”, a spus Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Excepții

Totuși, nu va fi închisă zona mall-ului din Șelimbăr cu toate supermarketurile și restaurantele din proximitate.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele cazate în unități hoteliere din cele 4 localități, care pot lua masa în cadrul restaurantelor acestora.

De miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, este recomandat ca lăcașurile de cult din Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, să desfășoare slujbele religioase în curte, iar credincioșii să poarte masca de protecție şi să păstreze distanța fizică de 2 metri între persoane.

Tot de miercuri, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, se va institui obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor școlilor din județul Sibiu. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Comentarii
  • Cand un (nou) expira , se creaza un alt nou, care va expira si tot asa. Defapt codificati asta, sau beti bere si mancati mici in continuare.

Adauga un comentariu