Arhiepiscopia Iașilor va construi un centru multifuncțional de asistență socială pe Strada Profesor Anton Șesan
Proiectul privind întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii unui centru multifuncțional de asistență socială, „Casa Diaconia Nouă”, va fi supus dezbaterii publice pe data de 21 aprilie 2025. Ulterior, acesta va ajunge pe masa consilierilor locali pentru dezbateri și vot
În Iași, va fi construit un centru multifuncțional de asistență socială, de către Arhiepiscopia Iașilor
Potrivit informațiilor publicate în proiectul Planului Urbanistic Zonal de pe Strada Prof. Anton Șesan, centrul multifuncțional de asistență socială va avea 8 nivele, S+D+P+4E+Eth. Centrul Diaconia Nouă va oferi servicii necesare asistenței sociale, evaluarea condițiilor persoanelor defavorizate și suportul acestora.
„Lucrarea urmărește reglementarea urbanistică pentru parcela studiată în vederea construirii unui centru multifuncțional și funcțiuni complementare. Centrul multifuncțional de asistență socială cu toate facilitățile propuse își va desfășura activitatea într-un spațiu care va corespunde necesităților și solicitărilor actuale ale beneficiarilor, normelor legislative în vigoare. Centrul Diaconia Nouă va oferi toate serviciile necesare asistenței sociale, evaluarea condițiilor persoanelor defavorizate și suportul acestora. Întregul ansamblu este alcătuit din: centru multifuncțional de asistență socială, capelă, cantină, arhivă și parcare. Construcția se desfășoară pe 8 nivele (subsol, demisol, parter, 4 etaje și etajul 5 retras – etaj tehnic). În cadrul subsolului, regăsim parcarea și spațiile de depozitare de alimente. Zona demisolului este destinată cantinei și aprovizionării bucătăriei. Parterul este dedicat serviciilor sociale și capelei. Spațiile aflate la etajul 1 sunt destinate activităților sociale prin cadrul unui spațiu multifuncțional. La nivelul etajelor 2 și 3 sunt birourile fundațiilor sociale, iar la etajul 4, arhiva”, se arată în proiectul PUZ publicat.
Principala cale de comunicație din zonă este Strada Sf. Lazăr și Strada Smârdan
În ceea ce privește principala cale de comunicație, aceasta se poate realiza atât de pe Strada Sf. Lazăr, cât și de pe Strada Smârdan.
„Strada Sf. Lazăr și Strada Smârdan fac legătura cu zona studiată, Strada Prof. Anton Șesan pe latura de Vest și Strada Moldovei pe latura de Est. Din punct de vedere al circulației, se constată următoarele disfuncționalități: profilul stradal nu este dimensionat corespunzător și parcarea mașinilor pe o parte din carosabil sau ambele părți duce la o circulație anevoioasă. Străzile aflate în proximitatea amplasamentului sunt degradate și greu de circulat. Lipsa trotuarelor pietonale în anumite zone și dimensiunea redusă a acestora le fac nepracticabile. Terenul studiat are în prezent categoria de folosință «curți – construcții», aflându-se într-o zonă în dezvoltare, cu un aspect neomogen, preponderent rezidențial, și este caracterizată prin clădiri cu regim mic și mediu de înălțime de cult, învățământ, de sănătate, spații comerciale și birouri private. Funcțiunile propuse pe terenul studiat se încadrează în caracterul zonei apropiate, și anume zonă de locuințe individuale, servicii, comerț și clădiri de cult, învățământ de sănătate. În prezent, amplasamentul studiat este liber pentru construcții. Pe amplasament se propun zone cu spații verzi, de aproximativ 15 la sută”, mai este specificat în documentele PUZ.
Arhiepiscopia Iașilor va construi un centru multifuncțional de asistență socială pe Strada Profesor Anton Șesan. Proiectul PUZ va fi dezbătut public pe data de 21 aprilie 2025.
Sa se construiasca ca este multa lume foarte necajita si copii lor si e frustrant ca o tara cu asa resurse bogate…. ca se si tot lauda unii politicieni dar saracia primeaza si e colturoasa de nu se mai opreste.